• Frans van der Wiel en Rick den Besten.
• Frans van der Wiel en Rick den Besten. Foto: Geurt Mouthaan

Nieuwe look voor Regio-Voetbal.nl

regio • Regio-Voetbal.nl gaat met een compleet nieuwe vormgeving het komende voetbalseizoen in. Er zijn voor bedrijven nu nog meer mogelijkheden om de site als podium te gebruiken.

Regio-Voetbal: het begon ooit klein, maar het virtuele voetbalplatform is inmiddels in het regionale amateurvoetbal niet meer weg te denken. Niet alleen de website doet het goed, ook de socialmediakanalen Twitter (bijna 10.000 volgers) en Facebook (circa 5.000 likes) zijn populair. "In het weekend zie je veel bezoekers van wedstrijden naar het veld kijken, maar tegelijkertijd houden ze hun smartphone in de gaten om via Regio-Voetbal op Twitter de tussenstanden elders in de streek in de gaten te houden", vertelt webmaster Rick den Besten. "We onderscheiden ons van veel gelijksoortige sites door eigen verslaggeving, interviews en beeldmateriaal. Elk weekend wordt een aantal wedstrijden bezocht en bij de overige duels bellen we de trainers om hun kijk op te wedstrijd te vernemen." De populariteit trekt ook bedrijven, die Regio-Voetbal gebruiken om hun producten of diensten onder de aandacht van de honderdduizenden bezoekers te brengen (1,5 miljoen pageviews per maand). Om hen nog beter te kunnen bedienen heeft de site een restyling -in een frisse kleurstelling- ondergaan. Media-adviseur Frans van der Wiel: "Vorig jaar zijn we met vijf partners in zee gegaan. Zij waren zeer tevreden. We proberen dit nu uit te breiden naar tien partners. Zij krijgen op Regio-Voetbal nog meer aandacht. Zo kunnen partners en andere adverteerders nu advertorials met meerdere foto's en filmpjes tussen de nieuwsberichten plaatsen. Een ideale manier om je te profileren."

Maatwerk staat daarbij centraal. Waar de ene ondernemer kiest voor het plaatsen van vacatures, een advertorial of een banner, zijn er nog diverse andere opties. "Er is veel meer mogelijk. Van Ekeren Kuiper sponsort bijvoorbeeld een nieuwe rubriek, die tegelijkertijd met de vernieuwde site van start gaat. Er kunnen daarvoor via de site of WhatsApp filmpjes ingediend worden die een link hebben met het amateurvoetbal; uit de kleedkamer, een bijzonder doelpunt, of een jeugdelftal dat een kampioenschap viert." Bezoekers kunnen de filmpjes liken. Elke week is er een winnaar en aan het eind van het seizoen wordt een jaarwinnaar uitgekozen."Een mooie meerwaarde voor Regio-Voetbal én een perfect podium voor de adverteerder. We gaan graag met bedrijven in gesprek om te bespreken wat we hen kunnen bieden."

Vernieuwen, dat doet Regio-Voetbal al jarenlang. En met succes, want het bereik wordt alleen maar groter. Zo vond dit jaar voor het eerst een eigen toernooi plaats. Komend seizoen wordt de tweede editie van de EM Kantoorsystemen Cup gehouden.


q www.regio-voetbal.nl