• Kees Mollema begon ruim twintig jaar geleden met de reparatie van elektronische apparaten.
• Kees Mollema begon ruim twintig jaar geleden met de reparatie van elektronische apparaten. Foto: Peter Verbeek

Visem van Hagestein naar Vianen

vianen • Sinds 1 augustus zijn de klanten van Visem welkom op een nieuwe locatie in Vianen. Op de hoek van de Stuartweg en de Lange Dreef kunnen consumenten en bedrijven er nu terecht voor reparaties van elektronische apparaten zoals bijvoorbeeld televisies, geluidsapparatuur, laptops, maar ook koffiemachines en magnetrons.

Ruim 24 jaar geleden is Kees Mollema begonnen met de reparatie van elektronische apparatuur. "Visem was een schakel tussen de winkelier en de consument", legt Mollema uit. "De apparatuur kon bij een defect meestal nog prima worden gerepareerd. Tal van ondernemers uit de regio brachten hele ladingen. Regelmatig waren we met vier man druk bezig om alles weer op tijd aan de praat te krijgen." Bedrijven zoals Visem zijn schaars geworden. Veel winkels hebben inmiddels afstand gedaan van hun reparatieservice en verkopen de klant liever een nieuw product. Vaak gaat dit ten koste van de oude apparatuur die nog prima te repareren is. Door deze ontwikkeling worden apparaten steeds vaker te vroeg afgedankt en wordt het milieu onnodig belast door het verwerken van oude en het produceren van nieuwe apparaten. Toch is er nog altijd een groep mensen die uit oogpunt van milieu en kosten kiest voor reparatie, waardoor inmiddels steeds meer consumenten uit een grote regio hun spullen laten repareren bij Visem. Kwamen klanten vroeger voornamelijk uit Vianen en omgeving naar Hagestein, tegenwoordig komt men uit de wijde omgeving zijn reparaties brengen. Mede daardoor was de verhuizing naar een beter bereikbare plek een logische keuze. "Door de daling van verkoopprijzen en de snelle ontwikkeling van de techniek vroegen klanten regelmatig of ik ook nieuw kon leveren als de reparatiekosten te hoog uitvielen. Om klanten ook hiermee van dienst te kunnen zijn, is Visem vanaf 2005 begonnen met de verkoop van televisies, ontvangers, audio apparatuur en accessoires. Tegenwoordig zijn veel producten ook 24 uur per dag te bestellen via de webwinkel www.decodershop.nl."

De Viaanse versie van Visem (Stuartweg 9c) is een stuk groter, en beschikt over een showroom, afhaalpunt, webshop, werkplaats en een kantoor. Ook ligt de nieuwe locatie meer in het zicht, is beter bereikbaar, en heeft meer parkeergelegenheid, met mogelijkheid tot laden en lossen voor de deur. "Visem, telefonisch bereikbaar via 0347-351804, kan ook worden ingeschakeld voor het afstellen van een schotelantenne of voor storingen in de (Ziggo)kabelaansluiting", merkt Kees Mollema op. "De ochtenden gebruik ik doorgaans voor reparatiewerkzaamheden en installatie bij de klanten, en 's middags is Visem, van maandag tot en met donderdag, van 12:00 tot 17:30 uur en op vrijdag van 14:00 tot 20:00 uur
geopend."


q www.tvreparaties.nl