Haaftense tweede bij knikkerkampioenschap

noordeloos • Cornelike Westeneng uit Haaften werd vrijdagavond in haar vroegere woonplaats Noordeloos tweede op het nationaal kampioenschap kuiltjeknikkeren.

Het veertigste knikkerkampioenschap van De Ovale Stuiter trok rond de 200 deelnemers. Een all time high, zo klonk het. Of dat echt zo was, werd vanaf de baan enigszins in twijfel getrokken. Maar wat doet het er toe. De animo was groot, de publieke belangstelling idem dito. Na 40 jaar is het NK-kuiltjeknikkeren nog altijd springlevend. En dat zullen maar weinigen vier decennia geleden hebben verwacht.

Geen inwoner van Noordeloos bij de laatste vier ditmaal: Cornelike Westeneng (Haaften), Leonard de Leeuw (Hoornaar), Pleunie Dekker (Giessenburg) en Werner ten Kate. Banden met Noordeloos hebben ze zeer zeker wel. Cornelike en Pleunie woonden er, Leonard voetbalt er en Werner is er burgemeester.

Jawel, de burgemeester van Giessenlanden haalde de laatste vier. En stond, gezien de ligging van de knikkers, met anderhalf been in de finale. Maar een onverwachte misser werd Werner ten Kate fataal en het was Cornelike Westeneng die onmiddellijk profiteerde. En zo werd het een vrouwenfinale, want Pleunie Dekker rekende af met Leonard de Leeuw. De voormalige knikkerkoningin schreef historie door vervolgens de titel te pakken. Ze haalde al vaker de laatste zestien, maar nog nooit de finale. Die kans liet ze zich ontnemen.

Uitslag NK-kuiltjeknikkeren: 1. Pleunie Dekker, 2. Cornelike Westeneng, 3. Werner ten Kate, 4. Leonard de Leeuw.