• Charly van de Stok zondag tijdens de training.
• Charly van de Stok zondag tijdens de training. Foto: Peter Verbeek

Van der Stok: debutant op leeftijd

vianen • De zondagselectie van Brederodes ziet er komend seizoen heel anders uit dan die van de vorige jaargang. Er zijn weinig vertrouwde gezichten meer en veel nieuwe. Eén daarvan is dat van Charley van der Stok. Met zijn 45 jaar wordt de boomlange spits verreweg de oudste debutant in de kleuren van de groengelen.

Van der Stok is geboren en getogen in Benschop. Hij was pas 15 jaar toen hij zijn eerste speelminuten in het eerste elftal kreeg. Via VVIJ stapte hij een jaar of zes later over naar FC Den Bosch. Mede door het grote niveauverschil was hij daar vooral bankspeler.

"Ik hoefde niet weg, maar na één seizoen heb ik zelf besloten om te vertrekken. Voor mijn gevoel kwam ik te weinig aan voetballen toe", vertelt Charley van der Stok. "Onder trainer Cees Loffeld heb ik bij Elinkwijk mooie jaren gekend in de eerste klasse en in de hoofdklasse. Met Jan van den Heuvel, ook een trainer waar ik altijd goed mee door de bocht kon, heb ik het goed gedaan bij ONA en Sportlust '46." Op latere leeftijd keerde Van der Stok weer terug bij Benschop, waarmee hij van de derde naar de eerste klasse promoveerde. Na een uitstapje als assistent-trainer van Elinkwijk maakte hij vorig seizoen de voorbereiding mee bij Ammerstol, maar na een akkefietje met de trainer hield hij het daar voor gezien.

Conditie

"Sindsdien heb ik mijn conditie op peil gehouden bij de veteranen van SPV '81 en in de zaal. Daar heb ik kennis gemaakt met de broertjes Van Baarlen, en in hun kielzog ben ik bij Brederodes terecht gekomen", zegt Charley van der Stok. "De zondagselectie zit aardig in het slob en voor mij is het een uitdaging om die ploeg een duwtje in de goede richting te geven. Als spits heb ik altijd garant gestaan voor doelpunten, en ik ga mijn best doen om ook hier van meerwaarde te zijn. We hebben een leuke en enthousiaste groep die nog aan elkaar moet wennen. Trainer Michel Blokker is recht voor zijn raap, heeft humor en gaat net als ik de uitdaging aan."


Peter Verbeek