• Sliedrecht-speler Arif Irilmazbilek in duel met Cor Bal van LRC.
• Sliedrecht-speler Arif Irilmazbilek in duel met Cor Bal van LRC. Foto: Rick den Besten

LRC weggespeeld door Sliedrecht

hoornaar • Nieuwbakken hoofdklasser Sliedrecht is winnaar geworden van het eerste Steenplaza Lexmond Toernooi in Hoornaar. Op het 3-3 gelijkspel van dinsdagavond tegen gastheer SteDoCo liet Sliedrecht zaterdag een klaterende 7-0 tegen LRC Leerdam volgen.

LRC bood weinig weerstand en mocht nog blij zijn dat dubbele cijfers uitbleven. Sjoerd van der Waal scoorde viermaal voor Sliedrecht. De overige treffers kwamen op naam van Mike Langerak, Dennis Verhoef en Nizak Mekkaoui.

Jong FC Dordrecht kon Sliedrecht nog van de toernooiwinst afhouden, maar dat gebeurde niet. De Dordtenaren verloren met 2-1 van SteDoCo, dat als tweede eindigde. Jong FC Dordrecht werd derde en LRC Leerdam vierde.

"We hebben in de voorbereiding nog niet verloren, maar bij vlagen wel onder ons niveau gespeeld. Of we klaar zijn voor IJsselmeervogels…? We zijn in ieder geval nog niet waar we wilden zijn", blikte SteDoCo-trainer Virgil Breetveld vooruit naar het openingsduel van aanstaande zaterdag op de Westmaat in Spakenburg.

Basis

Volgens Sliedrecht-middenvelder Coen van der Waal heeft zijn ploeg een goede indruk achtergelaten in de regio met twee goede wedstrijden. "We hebben een goede indruk achter gelaten in de regio met twee goede wedstrijden. Ondanks de late gelijkmaker afgelopen dinsdagavond tegen SteDoCo, voelden wij ons de morele winnaar. De eerste helft was goed, maar in deel twee ging de conditie meespelen en kon je zien dat SteDoCo meer trainingen in de benen had. Wij trainen pas anderhalve week serieus."

Volgens LRC-trainer Koen Janssen paste het toernooi niet in de voorbereiding en was niet echt handig. "We misten te veel spelers en een vijftal jongens had maar één voetbalmoment in de benen. We wisten van tevoren dat het moeilijk zou worden. Afgelopen dinsdag tegen FC Dordrecht bleven we nog in de wedstrijd en vanmiddag tegen Sliedrecht in de eerste helft ook wel. Maar na rust ging het door persoonlijke fouten en onnodige doelpunten fout. We hebben nog even. Pas begin september beginnen we tegen Oude Maas en dan worden we echt gemeten. Ik hoop echter al eerder stappen te maken, als we voor de beker spelen tegen Unitas, Spirit en Meerkerk."

Theo Sprong