Afbeelding
Foto: aangeleverd

Vianen Dagtocht: Van praalgraf tot pils

vianen • CityProm Vianen organiseert in samenwerking met verschillende lokale partijen een unieke dagtocht langs Viaanse highlights. De Vrijstad Vianen Dagtocht beleeft haar primeur op woensdag 7 en vrijdag 16 september. Op het programma onder meer: een uniek kijkje achter de schermen van het nog te openen Fort Everdingen.

De dag begint met een kopje koffie of thee en een lekkernij, gevolgd door een historische stadswandeling of bezoek aan het Stedelijk Museum en het recent gerestaureerde praalgraf van Reinoud van Brederode, inclusief expositie in de Grote Kerk. Tussendoor is er enige tijd om vrij in de oude binnenstad te wandelen en te winkelen met aansluitend de lunch die bestaat uit diverse broodjes met beleg naar keuze, dit alles verzorgd door Gasterij 't Klooster. Na de lunch volgt een boottocht via de Merwedesluis over de Lek, door de sluis bij Hagestein naar Fort Everdingen. Met de Vrijstad Vianen Dagtocht - zoals de dagtocht officieel heet - krijgen deelnemers hiermee een kans om een kijkje te nemen op het nog formeel te openen, unieke Fort Everdingen en brouwerij aldaar. Hierbij hoort ook een wandeling door de natuur rondom het fort. Na afloop worden de deelnemers aan de dagtocht weer teruggebracht naar Vianen.

Lezersactie

Op woensdag 7 en vrijdag 16 september zijn de eerste dagtochten. Deelname kost 44,50 euro, maar in combinatie met de lezersactie van Het Kontakt, kunnen deelnemers al aanhaken voor 39,95 euro (zie daarvoor verderop in deze krant). De dagtocht is niet geschikt voor mensen in een rolstoel of met een rollator en gaat alleen door als zich veertig mensen hebben aangemeld.

De Vrijstad Vianen Dagtocht is tot stand gekomen dankzij inzet van Gasterij 't Klooster, Citymarketing Vianen, VVV, Stedelijk Museum Vianen, Grote Kerk Vianen, Historische Vereniging "Het Land van Brederode", Partyschip Domani, Fort Everdingen en bierbrouwerij Duits en Lauret. Georganiseerd door Cityprom Vianen.


q www.cityprom.nl