Zomermiddagconcert in Grote Kerk

vianen • Het derde ensemble is zaterdag 6 augustus aan de beurt om een zomermiddagconcert te verzorgen in de Grote Kerk van Vianen. Ditmaal de bijzondere combinatie van hoorn en orgel.

Het concert van zaterdagmiddag wordt uitgevoerd door twee jonge talenten uit de regio. Als hoornist treedt op Mees Vos uit Amsterdam. Recent slaagde hij voor zijn bachelor-examen aan het Conservatorium van Amsterdam en vervolgt zijn studie aan het instituut 'Franz Liszt' te Weimar(D). Naast zijn studie treedt hij regelmatig op in diverse muziekgezelschappen. Muziekrecensent Ton Milani schreef eens over Mees: "Als Bach hem gekend zou hebben, zou hij meer hoornsoli geschreven hebben". Een groot compliment naar aanleiding van zijn rol in 'Die Hohe Messe' van Bach.
De organist is deze zaterdag Laurens de Man, organist van de Janskerk in Utrecht en recent winnaar van het fameuze Govert van Wijn-concours in Maassluis. Niet alleen als organist, maar ook als pianist heeft Laurens inmiddels een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt.

Samen spelen zij zaterdag werken van Bach, Mozart en Poulenc.

Het concert begint om 16:00 uur. De kerk is al vanaf 13.30 uur open. De toegang is gratis, met een collecte aan de uitgang.


q www.orgelsaandelek.nl