• Deelnemers kunnen vies en nat worden.
• Deelnemers kunnen vies en nat worden. Foto: 123rf.com

Greenrunners Bootcamp in Heukelum

heukelum • Tijdens het feestje ter ere van het tachtigjarige bestaan van Oranjevereniging Heukelum vindt ook voor het eerst de Heukelumse Greenrunners Bootcamp plaats.

De bootcamp is bedoeld voor zowel mannen als vrouwen, het gaat om een workout voor het hele lijf. Van een goede bootcamp vallen deelnemers af, bouwen ze conditie op en worden ze sterker. Deelnemers hoeven geen topsporter te zijn, iedereen vanaf zestien jaar kan meedoen op zijn of haar eigen niveau. De zwaarte van de oefeningen is afhankelijk van de materialen of het eigen lichaamsgewicht. De bootcamp vindt plaats onder professionele begeleiding van Basic Training uit Gorinchem. Deze organisatie geeft lessen in de regio zoals in het Lingebos en gebruikt jaren militaire ervaring tijdens deze training.

De start en finish van de Greenrunners Bootcamp vindt plaats bij de feesttent van Oranjevereniging Heukelum op het speeltuin terrein De Beerakker. Deze is te vinden op de kruising van het Voorste Gewind met de Gragtdijk in Heukelum. De route is nog niet definitief bekend, maar loopt vanaf de de feesttent naar de Appeldijk richting De Rietput en zo verder de natuur in. Deelnemers moeten er rekening mee houden dat ze vies en nat kunnen worden. De organisatie gaat uit van maximaal negentig deelnemers. Er word gestart in groepen van maximaal dertig personen met tussenpauze van tien minuten.

De Greenrunners Bootcamp vindt plaats op zaterdag 10 september, vanaf 11:00 uur. Deelname kost vijf euro per persoon. Meer info op aanmelden kan via de website.


q www.greenrunners.nl/heukelum