• Een eerdere editie van de Landgoedfair.
• Een eerdere editie van de Landgoedfair. Foto: aangeleverd

22ste Landgoedfair in Beesd

regio • Voor de 22ste keer organiseert landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt de jaarlijkse Landgoedfair. Van woensdag 17 tot en met zondag 21 augustus kunnen bezoekers het echte buitenleven ervaren op het familielandgoed.

Thema is dit jaar: van Hollandse bodem. Ambachtelijke, vaak handgemaakte items en etenswaren uit de streek, met een kleine ecologische footprint en van uitstekende kwaliteit: boerenzuivel, vlees rechtstreeks van de boer, wijnen uit Hollandse wijngaarden, tuin- en woonaccessoires en handgemaakte sieraden bijvoorbeeld. Naast winkelen en proeven bij de ruim honderdtachtig standhouders kunnen bezoekers hun hart ophalen bij de vele foodtrucks. Vanuit de kleurrijke busjes worden onder meer stroopwafels, poffertjes, vers fruit geserveerd. Kinderen kunnen zich uitleveren door megabellen te blazen of op de skelter te racen. Wel heel bijzonder is dat kinderen dit jaar salto's kunnen maken in het 'huis' van de barones: speciaal hiervoor werd een springkussen ontworpen als replica van het grote landgoedhuis.

Nog meer foodinspiratie kan worden opgedaan in de Landgoedwinkel, met proeverijen en tips hoe thuis de biologische landgoedproducten te gebruiken. Dit jaar is er ook een jamwedstrijd in samenwerking met Seasons. Deelnemers kunnen op vrijdag 19 augustus een potje met recept inleveeren bij de entree. Wie dit doet vóór 12:00 uur krijgt bovendien gratis entree. Wie liever zijn kookkunsten op de barbecue toepast, kan deelnemen aan de Big Green Egg Challenge. Opgeven kan via de website. Daar is ook meer informatie over het programma te vinden.


q www.landgoedfair.nl.