Monteba zet zich in voor gezinnen in Bangladesh

waardenburg • Monteba Accountants uit Waardenburg heeft onlangs met twaalf deelnemers meegedaan aan de actie 'Fiets / Loop voor een Huis'. Dit evenement werd georganiseerd door Wereldfoundation in samenwerking met Woord en Daad. Het doel is zoveel mogelijk huizen bouwen voor arme gezinnen in Bangladesh en zo deze mensen een kans te geven om een beter bestaan op te bouwen.

Iedere deelnemer van 'Fiets / Loop voor een Huis' neemt minimaal duizend euro sponsorgeld mee voor de bouw van één huis. Martin Monteba: "In de afgelopen maanden zijn hiervoor door Team Monteba diverse actie georganiseerd, waaronder een voetbaltoernooi, een markt en een concert. Het totale sponsorbedrag dat is opgehaald is 14.569,75 euro. Van dit bedrag kunnen ruim veertien woningen gebouwd worden in Bangladesh!"

Het bij elkaar brengen van het sponsorgeld is echter pas het begin. De actie heet niet voor niet 'Fiets / Loop voor een Huis'. "Iedere deelnemer heeft letterlijk gefietst of gelopen voor een huis. Op een donderdag zijn wij met elkaar vertrokken naar de Franse Alpen om daar op zaterdag naar de top van de Galibier te gaan. Fietsend, hardlopend en wandelend hebben we een zware tocht afgelegd, maar dat hebben we met veel plezier gedaan voor dit doel."