• Organisatoren van Regioplein-ZHZ Lambert van Gameren en Johan de Ruiter.
• Organisatoren van Regioplein-ZHZ Lambert van Gameren en Johan de Ruiter. Foto: aangeleverd

Derde Regioplein-ZHZ aanstaande

asperen/gorinchem • Organisatoren Lambert van Gameren (LvG) en Johan de Ruiter (Van Wijngaarden Groothandel) maken zich klaar voor de derde editie van Regioplein-ZHZ.

Regioplein-ZHZ is een onderdeel van vakbeurs Bouw Compleet Gorinchem en is opgezet vóór en dóór bouw gerelateerd ondernemingen, die affiniteit hebben met regio Zuid-Holland Zuid.

Hoe is het Regioplein ontstaan?

Lambert van Gameren: "Voordat ik met LvG startte was ik beursorganisator van Bouw Compleet Gorinchem en Johan was daar mijn grootste exposant. Na mijn laatste beurs belde Johan mij op om eens te brainstormen of wij samen iets konden opzetten, zodat er meer regionale spelers op de beurs zouden komen staan als deelnemer. Eigenlijk waren wij vrij snel uit het concept en zijn direct gestart met de opzet en de werving.

De eerste twee edities werden erg goed ontvangen, wat verwacht je van de derde?

Lambert van Gameren: "Nou eigenlijk erg veel. We hebben wederom rond de veertig deelnemers met bijna vijfhonderd m² netto standruimte kunnen realiseren. Onlangs hebben wij een kick-off gehouden, waar de deelnemers bekend werden gemaakt met de beurs, en werd uitgelegd wat er van ze werd verwacht. Het was erg mooi te zien dat de deelnemers erg enthousiast zijn en ze echt zin hebben in de beurs."

"Daarnaast mag ik mij sinds november weer organisator noemen van de vakbeurs Bouw Compleet Gorinchem, en ben ik zelf erg enthousiast over alle progressie die we hebben geboekt. Dit jaar is er een gereedschapsplein aanwezig met onder meer Fein, DeWalt en Panasonic, een duurzaamheidsplein dat wordt opgezet door Greenworks Academy (met leden als Velux, Kingspan Unidek, Rockwool) en een bouw- en wonenplein, waarop bijvoorbeeld vve's of vve-beheerders veel informatie kunnen inwinnen en de nieuwste ontwikkelingen kunnen volgen. Mede door deze progressie verwacht ik een stijging van de bezoekersaantallen, waar vorig jaar de teller stopte op bijna 6.200 bezoekers in drie dagen tijd."

Waarom mogen mensen deze editie van Regioplein-ZHZ echt niet missen?
Lambert van Gameren: "De beurs heeft alles in zich voor een leerzaam en prettig bezoek. Na een bezoek weet je dat er in onze regio echt alle bedrijfsactiviteiten worden uitgevoerd, van bedrijven waarvan je soms het bestaan niet wist. Ik vind dat echt een unicum! Daarnaast staan er buiten het Regioplein-ZHZ op vakbeurs Bouw Compleet Gorinchem nog tal van grote merken met nieuwe producten en ontwikkelingen, die je als je bouw gerelateerde werkzaamheden uitvoert gewoonweg niet mag,- en kunt missen."

Laatste ontwikkeling

Regioplein-ZHZ gaat een samenwerking aan met Het Kontakt Edities en hun zakelijke magazine Bedrijvig Alblasserwaard Vijfheerenlanden. Beide merken worden ingezet voor bezoekerswerving en tijdens de huidige editie wordt er gewerkt naar een nauwere samenwerking voor de vierde editie in 2017.

Bouw Compleet Gorinchem en dus Regioplein-ZHZ vindt plaats van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 september in Gorinchem.


q www.regioplein-zhz.nl