• Lena Teunissen in actie tijdens het WK in Krakau.
• Lena Teunissen in actie tijdens het WK in Krakau. Foto: Aangeleverd

Lena Teunissen 7e bij WK onder 23

leerdam• Lena Teunissen veroverde afgelopen weekend een zevende plaats tijdens de wereldkampioenschappen kanoslalom in Krakau.

De 18-jarige Leerdamse topsportster streed in de klasse tot 23 jaar tegen dames die over enkele weken naar Rio afreizen voor de Olympische Spelen. De wedstrijd werd gevaren op het wilde water van de slalombaan in Krakau en bestond uit een kwalificatie run, een halve finale en een finale.

Strafseconden

Lena kwalificeerde zich als negentiende. Ze raakte twee poorten aan en dat leverde haar vier strafseconden op. Voor de halve finale en de finale wordt zoals gebruikelijk een ander parcours opgehangen, waarbij de poorten meestal moeilijker foutloos te bevaren zijn. Lena moest als elfde starten. Ze realiseerde een heel nette run en kwam zonder strafseconden in 100,21 seconden over de finish. Uiteindelijk ging ze als achtste naar de finale. Na nog uitgebreid de video van haar gevaren run en die van haar concurrenten te hebben geanalyseerd met haar trainer Michael van den Boogaard, ging Lena zondag in haar finalerace als derde van start. De eerste poorten gingen uitstekend, maar in het midden en tegen het eind van het parcours raakte ze toch drie poortjes, wat haar zes strafseconden opleverde. Het resulteerde in een eindtijd van 106 seconden. Uiteindelijk waren er nog drie dames langzamer. De wedstrijd werd gewonnen door Jessica Fox uit Australië, die grote kans maakt om goud te veroveren in Rio.

Lena gaat zich nu voorbereiden op het Europees Kampioenschap eind augustus in Slovenië.