Veel inschrijvingen voor EM-toernooi

regio • Voor het tweede Regio-Voetbal Toernooi om de EM Kantoorsystemen Cup zijn inmiddels 57 inschrijvingen binnen gekomen. De inschrijving sluit medio augustus.

Aan de eerste toernooi-editie namen maar liefst 67 clubs deel. Deelname is voorbehouden aan de eerste elftallen van de clubs die tot het kerngebied van Regio-Voetbal (zie op de website de tabbladen 'clubs zaterdag' en 'clubs zondag') behoren. Het inschrijfgeld is bewust niet verhoogd en gehandhaafd op 50,00 euro per team. Er wordt weer nauw samengewerkt met de GSV, die de scheidsrechters zal leveren.

Geografische indeling

Het toernooi om de EM Kantoorsystemen Cup, met als inzet voor de winnaar een [ http://www.trainingskampen.nl/ ]Trainingskampen.nlCheque ter waarde van 5000 euro, zal worden gespeeld via het knockoutsysteem. Wel zullen alle deelnemende clubs minimaal twee wedstrijden spelen.

Na (de open) loting krijgt de laagst spelende club in de eerste ronde een thuiswedstrijd toebedeeld. Clubs die bij elkaar in de competitie zitten, kunnen elkaar in de eerste twee ronden niet treffen. Daarnaast zal er in de eerste twee ronden sprake zijn van een geografische verdeling van het RV-gebied, zodat de reistijd zoveel mogelijk beperkt blijft.

Het toernooischema is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Mogelijk dat er sprake zal zijn van een verliezersronde of een tussenronde, vanwege de garantie van twee duels voor alle clubs.

Gezien de ervaringen van afgelopen seizoen geldt: aanmelden = meedoen. Ploegen die zich terugtrekken uit het toernooi zijn met ingang van het seizoen 2016-2017 voor de volgende toernooi-editie uitgesloten van deelname.

Een andere aanpassing in het toernooireglement is dat terugwisselen -op verzoek van veel clubs- wordt toegestaan. Een terugwissel telt wel mee in het maximale aantal van vijf wissels per ploeg.

Clubs kunnen zich aanmelden via info@regio-voetbalcup.nl of via rick@regio-voetbal.nl.