• Meesplein wil een tovertafel
• Meesplein wil een tovertafel Foto: aangeleverd

Meesplein zoekt sponsoren voor Tovertafel

leerdam • De afdeling kleinschalig wonen van Meesplein (locatie van Present) zoekt dringend naar sponsoren, zodat ze een Tovertafel kan aanschaffen.

De Tovertafel is speciaal voor ouderen in de midden tot late fasen van dementie. Interactieve spellen, bestaand uit lichtprojecties op de tafel, reageren op hand- en armbewegingen en stimuleren op deze manier de ouderen zowel in fysieke activiteit als sociale interactie. De Tovertafel is ontwikkeld tijdens het vierjarige promotieonderzoek van Hester Le Riche, voor een groot deel in samenwerking met de doelgroep zelf.

Meesplein wil graag de Tovertafel aanschaffen voor haar bewoners, maar hier is een fikse investering voor nodig: zesduizend euro. De medewerkers zijn echter vastbesloten om de komende tijd voldoende sponsors te vinden. Een aantal sponsors en familieleden hebben al wat geld toegezegd, maar dit is nog niet voldoende om de tafel te kunnen aanschaffen. "We willen de Tovertafel heel graag hebben, omdat dit voor onze cliënten heel erg leuk en waardevol zal zijn. Onze cliënten verdienen alleen het allerbeste en dit is een geweldige aanvulling. We hopen dat veel bedrijven of particulieren ons willen helpen!", aldus één van de zorgmedewerkers van Meesplein.

Iedereen die een financiële bijdrage wil leveren kan zich vanaf nu melden door een e-mail te sturen naar simon.timmerman@presentvooru.nl of te bellen naar 088-4080057. Alle sponsors worden na de uiteindelijke realisatie en aanschaf natuurlijk uitgenodigd voor een feestelijke overhandiging van de Tovertafel op Meesplein.