• Burgemeester Houtman demonstreerde zijn traptechniek.
• Burgemeester Houtman demonstreerde zijn traptechniek. Foto: Peter Verbeek

Sportief feestje bij Oranjehof

leerdam • Eindelijk was het dan zover: het trapveldje aan het Oranjehof is afgelopen woensdagmiddag geopend. Wijkraad-Oost had een sportief programma in elkaar gezet.

Sinds mensenheugenis heeft de jeugd van de wijk aan het Oranjehof kunnen voetballen op een voetbalveldje. Toen het verouderde hekwerk en de doeltjes aan vervanging toe waren is bedacht dat het veld 's winters ook als ijsbaan gebruikt zou kunnen worden.

"Het traject is in samenwerking met de gemeente opgestart", vertelt Ellion Wammes, secretaris van wijkraad-Oost. "Maar de aanleg is niet zonder slag of stoot gegaan." De nieuwe drainage is afsluitbaar gemaakt, de zijkanten van het veld zijn opgehoogd met aarden wallen en er is een nieuwe toplaag aangebracht. Dat is gebeurd toen het extreem nat was. Daarna is het heel droog geworden waardoor de grond is dichtgeslagen. Zodoende liep het water niet weg als het flink had geregend.

Opgelost

Uiteindelijk zijn alle problemen opgelost. Er zijn stalen doeltjes en geluidswerende hekwerken geplaatst en aan een van de korte kanten zijn prachtige fitnesstoestellen verankerd. Het veld is er niet alleen voor sport- en spelactiviteiten, maar kan ook voor een buurtfeest worden gebruikt.

Burgemeester Rinus Houtman verrichtte woensdagmiddag de officiële aftrap door met de jeugd een rondo te spelen. Als dank voor de betrokkenheid van wijkraad-Oost, die het programma van de middag had verzorgd, met onder andere een demonstratie van CrossFit Asperen, overhandigde burgemeester Houtman een bloemetje aan Ellion Wammes.