• Ondanks een blessure was Lianne Muilwijk op dreef.
• Ondanks een blessure was Lianne Muilwijk op dreef. Foto: Eddy Koedijk

Lianne Muilwijk tankt vertrouwen

heukelum • Lianne Muilwijk is 17e geworden tijdens haar derde wedstrijd voor het WK motorcross.

De wedstrijd werd gehouden in Mantova in Italië. Op zaterdag stond de vrije training op het programma. Lianne benutte deze training om te wennen aan de mooie harde zandbaan waar flink moest worden gesprongen. Daarna werd de tijdtraining gehouden. Hier wist de Heukelumse een mooie 20e plaats neer te zetten. Dit gaf veel vertrouwen voor de eerste manche die op zaterdag werd verreden. Lianne was minder goed weg bij het starthek, maar maakte een aantal plaatsen goed in de eerste bochten. Ze kwam door op een 13e plaats en wist dit vast te houden. Helaas moest ze vroegtijdig de wedstrijd verlaten, omdat ze last kreeg van haar schouder. Na de wedstrijd heeft Lianne haar schouder goed laten rusten om zondag toch van start te kunnen gaan.

Zondag begonnen de dames met de warming-up. De start van de tweede manche was uitstekend. Lianne dook als 6e de eerste bocht in, kwam na de eerste ronde door op een 8e positie en reed daarna op een 7e plaats. Gedurende de wedstrijd deed de Heukelumse volop mee in strijd om de 7e en 8e plaats. Ondanks de blessure aan haar schouder wist ze zich goed staande te houden en werd afgevlagd op een mooie 12e plaats.

Door het resultaat van de eerste manche behaalde Lianne een 17e plaats in de daguitslag. Na de vakantie staan er twee wedstrijden op het programma: op 6 en 7 augustus wordt gereden in Frauenfeld in Zwitserland, 27 en 28 augustus vormt Assen het strijdtoneel. Lianne Muilwijk ziet deze wedstrijden vol zelfvertrouwen tegemoet.