• Cor Prein (WNC) is niet te spreken over de nieuwe indeling.
• Cor Prein (WNC) is niet te spreken over de nieuwe indeling. Foto: Jeroen de Bruin

Cor Prein (WNC): "Wij zijn hier niet blij mee"

leerdam • De clubs uit de regio Leerdam krijgen het komende seizoen de nodige nieuwe gezichten te zien. Dat leidde zoals ieder jaar tot gemengde reacties. Bij WNC is Cor Prein niet blij. "Ik vind het niet normaal."

Waar LRC en WNC voorgaande seizoenen in de westelijke hoofd- en eerste klasse A uitkwamen, zijn beide ploegen nu ingedeeld in 1C. Voor LRC bekend terrein met oude rivalen als Nieuw-Lekkerland, Rijsoord en VVGZ.

WNC komt echter in een nieuwe omgeving en is daar bepaald niet blij mee. "Helemaal niet zelfs", zegt trainer Cor Prein. "Dat heeft niets met de clubs te maken, maar wel met de afstanden die we nu moeten reizen naar Zeeland en Rotterdam en omgeving. Zierikzee is 120 kilometer rijden. Ik vind het niet normaal."

Heukelum komt zoals verwacht terecht in de opnieuw sterk regionaal getinte 2e klasse F. In de twee derde klassen zijn wel de nodige verschuivingen te zien. HSSC'61 blijft in de 3e klasse C, maar krijgt daar gezelschap van de nodige Dordtse ploegen, terwijl de andere Leerdamse clubs juist naar de Brabantse 3e klasse D verhuizen. HSSC'61-voorzitter Frank Lakerveld: "We zijn blij dat we de derby Everstein houden. Die willen we natuurlijk absoluut niet missen. Wel is het jammer dat we de wedstrijd tegen Asperen moeten missen en ook Haaften, Leerdam Sport en Focus'07 hadden we er graag bij gehad. Naast de verder bekende gezichten uit de Alblasserwaard hebben we nu vijf nieuwe ploegen uit de regio Dordrecht. Daar zitten denk ik ook titelfavorieten bij, dus deze klasse is wel wat zwaarder geworden."

Denny van Geffen komt met zijn naar de derde klasse gepromoveerde Haaften op voor hem bekend terrein: "Een fysiek sterke klasse met een paar uitschieters en weinig zwakke ploegen. Ik denk dat Woudrichem, Sleeuwijk, Leerdam Sport en SVW erg sterk zijn. Het zal lastig genoeg zijn om ons te handhaven, maar we gaan van onze eigen kracht uit en ik heb vertrouwen in de kwaliteiten van de groep."

Ook in de 4e klasse waren er de nodige verschuivingen. De clubs uit de regio Leerdam krijgen in 4D beduidend minder tegenstanders uit de Alblasserwaard (Schelluinen, Peursum en Noordeloos vertrekken). Daarvoor in de plaats komen het uit de derde klasse gedegradeerde GVV'63 en ASH en uit West Vianen. SVS'65-trainer Glenn Calor is er in ieder geval blij mee. "Ik vind het wel een leuke indeling. Ik denk ook best sterk met GVV'63, MVV'58, Arkel, ASH en Vuren. Een mooie uitdaging voor ons. Ik heb er zin in!"

Zondagclubs Rhelico en Beesd kwamen niet voor verrassingen te staan, hoewel FC Schadewijk (Oss) en NLC'03 (Lith) onbekende tegenstanders zijn in de 4e klasse E. Ploegen als Alem, GVV en Teisterbanders zijn inmiddels meer dan bekende gezichten.

Maarten van Hoogevest