• Team Hartenhoeve is trots op de prestaties.
• Team Hartenhoeve is trots op de prestaties. Foto: Aangeleverd

Drie medailles voor HartenHoeve

nijmegen • Team HartenHoeve uit Deil heeft dit weekeinde tijdens de Special Olympics Nationale Spelen in Nijmegen één gouden en twee zilveren medailles gewonnen.

Zondag 3 juli streed het team tegen andere ruiters en amazones voor de Olympische titel, binnen verschillende klassen van de dressuur paardensport.

Robert Wittebol uit Deil haalde in zijn klassement goud. Tinus Jacobs en Yvette Immens sleepten zilver in de wacht. Karlijn de la Rambelje werd vierde en Connie Priem zesde en haalden daarmee helaas net geen medaille. Het hele team werd na afloop van het evenement met een serenade van fanfare de Volharding uit Deil onthaald op manege HartenHoeve.

Speciale ruiters

Yvette, Karlijn, Tinus, Connie en Robert streden tegen andere 'speciale' ruiters met een verstandelijke beperking tijdens de Special Olympics Nationale spelen in Nijmegen. Van vrijdag 1 juli t/m zondag 3 juli werden zij behandeld als waardevolle sporters. Er was een grootse opening in het Goffert stadion en de deelnemers sliepen in het Special Olympics Dorp in Heumensoord. Voor alle 2400 deelnemers van dit evenement was het een waardering voor wie ze zijn en wat ze - ondanks hun beperking - kunnen.