• De promotie van vv Heukelum naar de 2e klasse is nu ook officieel een feit.
• De promotie van vv Heukelum naar de 2e klasse is nu ook officieel een feit. Foto: Jeroen de Bruin

Ongeregeldheden krijgen mogelijk ook gevolgen voor Heukelum

Heukelum gepromoveerd

heukelum • De tuchtcommissie van de voetbalbond zette de gestaakte nacompetitiewedstrijd tegen SC Amstelwijck (2-2) om in een reglementaire 0-3 overwinning voor Heukelum. Heukelum-voorzitter Jan de Groot reageerde donderdagmiddag verheugd. "Hoewel we lang op de uitspraak hebben moeten wachten, zijn we hier uiteraard heel blij mee. We zijn nu officieel tweedeklasser. Een stap die we in de voorbije seizoenen ook al graag hadden gemaakt. Overigens hadden we nooit het gevoel dat het op een andere uitspraak zou uitlopen. Na afloop van de wedstrijd bij SC Amstelwijck werd er namelijk een 2-2 remise opgeschreven, met als kanttekening dat het duel was beëindigd."

Staartje

Voor de Heukelumse promovendus krijgt het recente akkefietje in Dordrecht mogelijk nog wel een staartje. De Groot: "Ik heb begrepen dat we op korte termijn een brief van de KNVB kunnen verwachten, waarin staat dat ook wij schuldig worden bevonden. Op welk gebied dat precies is, weten we nog niet. Het bericht hopen we binnenkort te ontvangen." In tegenstelling tot Heukelum, maakte de bond haar straf voor SC Amstelwijck al wel bekend. De degradant krijgt voor het voorval van 4 juni een boete van 300 euro opgelegd. Daarbovenop komt nog dat de KNVB de Dordtse club een voorwaardelijke straf van één jaar heeft opgelegd waarin Amstelwijck bij een nieuw incident uit de competitie genomen kan worden.

Bas de Deugd, voorzitter technische zaken bij SC Amstelwijck, sprak aanvankelijk van 'een zware straf'. "Laat duidelijk zijn dat we als club niet hebben gewild dat het zover kwam. Aan beide kanten zijn er dingen gebeurd die niet op een voetbalveld thuishoren. Het is kwalijk dat slechts enkele spelers ervoor zorgen dat de club hierdoor een slechte naam krijgt."

Voetbaltak opgeheven

Inmiddels is bekend dat Amstelwijck als voetbalclub niet meer bestaat. Tijdens de ledenvergadering van donderdagavond gingen de leden akkoord met het voorstel van het bestuur om de voetbaltak op te heffen. Door de grote leegloop na de ongeregeldheden tegen Heukelum - tientallen leden, vrijwilligers en selectiespelers stapten op - vond het bestuur dat er geen gezonde financiële basis meer was om als voetbalclub verder te gaan. Al voor de Buitengewone Ledenvergadering was duidelijk dat De Deugd als voorzitter niet meer verder zou gaan. "Na de incidenten van de laatste maanden heb ik besloten mijn taken neer te leggen. Voor mij is het plezier er wel af." De tennis- en jeu de boulesafdeling van Amstelwijck gaan gewoon door.