Glasmuseum verlengt expositie

leerdam • De tentoonstelling Colore, glas van Ettore Sottsass in het Nationaal Glasmuseum is wegens succes verlengd tot en met 2 oktober.

Het Nationaal Glasmuseum kreeg van zowel nationale als internationale bezoekers zeer positieve reacties op de expositie. Ook de pers schreef lovende woorden over Colore. Kunstredacteur Paola van der Velde schreef in De Telegraaf op 5 april 2016: "De glazen Kachinas lijken op ondeugende sprookjes, onderwaterwezens of zelfs – volgens de jongste bezoekers – op figuurtjes uit het klassieke computerspel Pacman. Ze zijn de publiekslievelingen van deze expositie, die liefhebbers van monumentaal glaswerk niet mogen missen." Journalist Arjen Ribbens gaf de expositie op 23 maart 2016 vier van vijf sterren in het NRC: "Colore demonstreert dat een glastentoonstelling niet saai of aanstellerig hoeft te zijn."

Het Nationaal Glasmuseum geeft met de verlenging ruim drie maanden extra de mogelijkheid de tentoonstelling (die eigenlijk op 26 juni voor het laatst te zien zou zijn) te komen bezichtigen. Tot 23 september is tevens De Glazen Boomgaard van Rogier Martens te zien, met onder andere een peer die in een glazen fles groeit. Tevens opent vrijdag de expositie Kleurrijk Kristal, 50x Siem van der Marel. In 1966, dit jaar een halve eeuw geleden, begon Siem van der Marel (1944) bij de ontwerpafdeling van Royal Leerdam. Het Nationaal Glasmuseum presenteert, in samenwerking met Royal Leerdam Crystal, nu een overzichtstentoonstelling met uitsluitend zijn Unica's uit diverse periodes. Vervolgens staan op 9, 10 en 11 september de Leerdamse Glasdagen op het programma en op 4 november een taxatiedag met Marcel Brouwer.


Tafeltje Dekje zoekt chauffeurs

haaften • Welzijn Neerijnen zoekt meerdere vrijwilligers voor het rondbrengen van maaltijden Tafeltje Dekje bij ouderen/alleenstaanden in de regio Waardenburg (Neerijnen, Est, Opijnen) en Haaften. De organisatie zoekt mensen die graag auto rijden, bekend zijn in de regio en graag mensen helpen.

Veel ouderen en alleenstaanden maken gebruik van de warme maaltijd van Tafeltje Dekje. Deze maaltijden worden bereid door Wittenbergzorg en worden bezorgd door chauffeurs Tafeltje dekje van Welzijn Neerijnen. Een chauffeur wordt ongeveer vijf keer per jaar ingeroosterd en rijdt dan van zaterdag t/m vrijdag van circa 11.00 uur tot 12.45 uur. De chauffeur haalt de maaltijden op bij de Wittenbergzorg en bezorgt de maaltijden bij zo'n 12-13 deelnemers. In de regio Haaften rijden altijd twee chauffeurs. Onderling maakt men afspraken over de adressen. In de regio Waardenburg rijden de chauffeurs alleen. Op de vacaturebank van Welzijn Neerijnen www.welzijnneerijnen.nl is de vacature 'Chauffeurstekort Tafeltje dekje' te vinden. Info: Miranda van Leeuwen, Welzijn Neerijnen (0418-652371).