• De overhandiging van de cheque bij Emma.
• De overhandiging van de cheque bij Emma. Foto: Aangeleverd

Cheque gemeente Huis van de Wijk

leerdam • In Emma, locatie van Present,kregen de initiatiefnemers voor Huis van de Wijk West vorige week woensdag een cheque aangeboden.

Het bedrag van 4.650 euro is een opstartsubsidie van de gemeente Leerdam. "De gemeente is blij met dit initiatief en wil hierin graag faciliteren. We hopen dat zoveel mogelijk maatschappelijk effect wordt bereikt. Het doel moet zijn dat Huis van de Wijk West binnen twee jaar echt staat", aldus wethouder Arie van Keppel die de cheque overhandigde. Het bedrag van deze eerste subsidie zal voornamelijk besteed gaan worden aan communicatie en promotie van de activiteiten.

Na de overhandiging van de cheque was er een overleg van diverse organisaties die een rol gaan spelen bij de invulling van het aanbod binnen Huis van de Wijk West. De komende tijd zal worden gewerkt aan de concrete invulling en uitrol hiervan. "We hopen op een dynamische invulling van Huis van de Wijk West waarin voor iedereen, jong en oud, iets te doen is. We gaan de komende tijd de wijk betrekken om te weten te komen waar nu echt behoefte aan is", aldus Monique Bouter, projectleider namens Present.

Een Huis van de Wijk is een locatie waar wijkbewoners terecht kunnen voor allerlei zaken, zoals gezelligheid, koffie drinken, samen eten, cursussen, dagopvang, zorg & ondersteuning, vrijwilligerswerk, stages en leer/werkplekken. De invulling gebeurt met, door en voor wijkbewoners. Emma is de locatie geworden van Huis van de Wijk West. Wijkraad Noord en Huis ter Leede gaan dit samen doen voor Huis van de Wijk Noord. Wijkbewoners die ideeën hebben kunnen die sturen naar
Monique.Bouter@presentvooru.nl.