• Broers Joop en Piet voor de nieuwe locatie.
• Broers Joop en Piet voor de nieuwe locatie. Foto: aangeleverd

Kaldenberg verhuist uit Herwijnen

herwijnen/vuren • Slagerijen Kaldenberg verhuist komend weekend naar een nieuw bedrijfspand nabij de A15 in Vuren.

Daarmee komt na 57 jaar een einde aan de vestiging in Herwijnen en breekt er voor het familiebedrijf, waar de derde generatie alweer volop actief is, een nieuwe periode aan. "Op deze prachtige zichtlocatie kunnen wij de enorme groei weer aan en zijn we voorbereid op de toekomst", vertellen de trotse broers Joop en Piet Kaldenberg.

'De mooiste slagerij van Nederland'. Zo omschrijven beide broers het nieuwe onderkomen. "Hoewel het een productielocatie is zie, ervaar en proef je hier nog steeds de sfeer van de ambachtelijke slagerij", omschrijft Joop Kaldenberg. Dat gebeurt op een oppervlakte van zo'n veertienduizend vierkante meter. Ruim drie keer zo groot als de huidige locatie in Herwijnen. De ongeveer honderd medewerkers kunnen hier prima uit de voeten. Sinds de eerste paal symbolisch op 14 oktober vorig jaar door moeder Kaldenberg werd geslagen is het hard gegaan. En dat was nodig, want Slagerijen Kaldenberg stond te springen om extra ruimte. De omzet is sinds de laatste uitbreiding in 2004 verzesvoudigd en steeg de laatste drie jaar vijfentwintig tot dertig procent. "Tevens opende we ons 36ste filiaal binnen Sligro. We groeiden in het dorp helemaal uit onze jasje. Wekelijks 125 tot 150 vrachtwagenbewegingen in de woonwijk is bovendien niet handig. En we zijn er nog niet", stelt Joop Kaldenberg. "Naast de ombouw van alle Sligro-locaties naar het 3.0-concept, waarbij er meer beleving is voor de klant, staan we aan de vooravond van een nieuw avontuur in België."

Aan de A15 zijn de productiehal en kantoorruimte dan ook op de toekomst gebouwd. "Over alles is vooraf goed nagedacht. Zo werd onder meer de logistieke huishouding kritisch onder de loep genomen. Daar was heel veel te winnen. Piet Kaldenberg: "Nu staat alles her en der door het pand. Dat kost veel tijd en is niet praktisch. In de nieuwe locatie aan de Gaanweg liggen de ruimtes veel logischer bij elkaar. Alles wat je veel doet gebeurt dichtbij de deur. Dat komt het productieproces ten goede." Veel aandacht is er voor duurzaamheid. Zo wordt er gebruik gemaakt van LED-verlichting, zuinige en natuurlijke koelsystemen, is de isolatiewaarde wel 6 maal verhoogd en wordt er warmte teruggewonnen uit het koelsysteem. Alles gebeurt bovendien inpandig.
Komend weekend staat de verhuizing op het programma. Hieraan is een lange voorbereiding aan vooraf gegaan. Klanten zullen er weinig van merken. Er is veel in vooruit gewerkt. Maandag start de productie in Vuren. De open dag en officiële opening is op zaterdag 17 september.