• Haaften Kampioen 4e Klasse C Zuid 1
• Haaften Kampioen 4e Klasse C Zuid 1 Foto: DBRN Fotografie

'We kunnen ook in de derde klasse mee'

haaften • Met niet mis te verstane cijfers werd vv Haaften dit seizoen kampioen in de vierde klasse C. Tweeëntwintig zeges en vier gelijke spelen prijkten er op de ranglijst na afloop van het seizoen. Haaften is daarmee de eerste regioclub die ongeslagen kampioen werd in de vierde klasse sinds Peursum in 2005/2006.

"Een echte teamprestatie", blikt aanvaller Danny Verwolf terug. "Voor het seizoen mikten we op een plek in de top-vier, waarbij het spelen van nacompetitievoetbal een beloning moest zijn. Met Jordy Perdon (gekomen van WNC, red.), Johnnie Noorthoek en Jessey de Jong (allebei Nivo Sparta, red.) hadden we de beschikking over een bredere selectie dan in de voorbije seizoenen. Niet voor niets hadden we na 26 duels geen topscorer met rond de vijfentwintig goals, maar vijf, zes spelers die allemaal tien keer scoorden." Na de 1-4 overwinning bij Schelluinen, kwam de ploeg in een flow terecht, meent Verwolf. "We hebben daarna uitgesproken vol voor de titel te gaan. En als het even kon ook nog ongeslagen. Nadat we een paar weken later ook Peursum afschudden, heerste nog meer het gevoel dat we de titel gingen pakken."

Trainer Denny van Geffen: "Tegenstanders gingen zich steeds vaker aan ons aanpassen. Om het team beter te laten renderen, zijn we zelfs van systeem gewijzigd. Daarbij kwam dat veel spelers in de tweede seizoenshelft hun oude vorm terugkregen en we nog beter voor de dag kwamen. Achteraf vind ik dat we ons redelijk makkelijk naar de eindstreep hebben gevoetbald en tegen MVV'58 terecht de titel pakten."

Op de slotdag zorgde een 4-0 overwinning op Kerkwijk ervoor dat het aantal competitienederlagen op nul bleef staan. Van Geffen en Haaften voltooiden daarmee een doelstelling binnen een doelstelling. "Ik heb tegen de jongens gezegd dat dit echt uniek is. Zeventig punten halen in één seizoen maak je maar een keer in je leven mee. Een ontzettend knappe prestatie. Voor mij als trainer een van de mooiste dagen ooit." Ondanks het vertrek van sterkhouder Noorthoek, hij keert terug naar Nivo Sparta, schat Verwolf in dat zijn team kan meedraaien in de derde klasse. "We krijgen er een paar jongens bij en als ik ons aan het eind van het seizoen zag, kunnen we in de derde klasse ook voetballend mee."

Leendert Kamsteeg