• De geschilderde controleboot van het waterschap.
• De geschilderde controleboot van het waterschap. Foto: aangeleverd

Controleboot geschilderd door Avres

gorinchem • Avres en Waterschap Rivierenland hebben succesvol samengewerkt bij het beschilderen van een controleboot van het waterschap.

Avres en het waterschap werken al langer samen. Zo worden de watergangen in Gorichem al jarenlang vrij gehouden van zwerfvuil door, voorheen, de Avelingen Groep. In januari van dit jaar ontstond het idee van een nieuw samenwerktraject. Het waterschap beschikt over meerdere controleboten en ook maaiboten. Een van deze controleboten van het waterschap was dringend toe aan een flinke schilderbeurt. Een mooie klus waar maar liefst zeven mensen die een re-integratietraject doorlopen bij Avres, een paar weken aan hebben meegewerkt. Dit gebeurde in een loods van Behouden Vaart.

Op vrijdag 24 juni is de boot weer het water ingegaan. Het waterschap is zeer tevreden over de samenwerking waarmee ook zij kunnen laten zien dat ze hun maatschappelijke steentje graag willen bijdragen .


Behouden Vaart

Stichting Behouden Vaart knapt samen met werkloze jongeren oude boten op. Op deze manier helpt de Stichting jongeren om zich voor te bereiden op een baan in de maritieme wereld. Dit project is een samenwerking tussen werkgevers in de maritieme sector in het gebied Gorinchem / Werkendam. Door dit soort leerwerktrajecten hoopt de stichting dat jongeren sneller bij een bedrijf aan de slag kunnen. Avres werkt al langer met Behouden Vaart samen.


q www.behoudenvaart.net