Voldoende betaalbare woningen in Zederik

regio • De gemeente Zederik en woningcorporatie Omnivera zorgen voor voldoende betaalbare en passende huurwoningen in de gemeente, zodat de wachttijd beperkt blijft. Mogelijk worden er de komende jaren nog nieuwe woningen gebouwd in Zederik.

Dat staat vermeld in de nieuwe afspraken die de gemeente Zederik en Omnivera gemaakt hebben. Donderdag ondertekenden wethouder G. Bos en E. Ter Borg, directeur-bestuurder van Omnivera GWZ, een contract waarin alle afspraken vermeld stonden. Namens Huurders- en bewonersbelang Zederik was de heer A. Stravers (voorzitter) aanwezig. Wethouder Bos is ingenomen met de gemaakte afspraken. "Dit is het eerste contract met de nieuwe woningcorporatie Omnivera GWZ. Zij zullen zorgen voor voldoende betaalbare en passende woningen, zodat de wachttijd beperkt blijft. Wanneer nodig worden nieuwe woningen gebouwd. Ook gaat de corporatie investeren in het verduurzamen en energiezuiniger maken van haar woningen. Dat beperkt de woonlasten." Hij noemt het een goede zaak dat er op korte termijn een gezamenlijk woonwensenonderzoek onder senioren zal plaatsvinden. Daarmee kunnen de juiste maatregelen voor de toekomst worden getroffen.


Thema's die aansluiten

Mevrouw Ter Borg: "Ik ben blij dat Omnivera GWZ, gemeente Zederik en de huurders elkaar in de prestatieafspraken zo goed hebben kunnen vinden. Naast de beschikbaarheid, hebben wij als Omnivera GWZ de betaalbaarheid, de duurzaamheid en de geborgenheid hoog in het vaandel staan. Thema's die goed aansloten bij de gemeente. Deze keer hebben ook de huurders aan de onderhandelingstafel gezeten. Vertegenwoordigd door de HBZ (Huurders Belangen Zederik) hebben zij ons met hun kritische blik telkens tijdens het proces heel scherp gehouden. We werken nu met veel energie aan de uitvoering van de afspraken."

Het prestatiecontract maakt het mogelijk om doelstellingen uit de gemeentelijke woonvisie 2015-2018 te realiseren. Het contract omvat verder afspraken over de huisvesting en begeleiding van statushouders en het houden van onderzoek naar de woonwensen onder de groeiende groep senioren, inclusief beschermd wonen.