• De kwart triatlon gaat van start.
• De kwart triatlon gaat van start. Foto: Aangeleverd

Triatlon Beesd: nat, maar geslaagd

beesd • Traditioneel staat de laatste zaterdag van juni in Beesd in het teken van de triatlon. Zo ook afgelopen zaterdag tijdens de 31e Van Noord triatlon van Beesd.

Bij de Linge aan de Appeldijk op landgoed Mariënwaerdt gingen 220 triatleten van start met het zwemonderdeel. Met het vallen van het startschot vielen ook de eerste regendruppels. Het zou de hele wedstrijd niet meer droog worden. Ondanks het natte weer waren er veel toeschouwers naar het Dorpsplein in Beesd gekomen om de fietswissel en binnenkomst van de triatleten te zien. Winnaar op de kwart triatlon werd Peter van Liempt uit Kerkdriel. Met een eindtijd van 1:58:27 wist hij Jeroen Leuverink nipt voor te blijven. Bram van der Wal uit Culemborg kwam als derde over de finish. Henry Piek uit Beesd, winnaar in 2011, werd vierde. Dirk Jan-de Jong uit Heukelum prolongeerde zijn titel op de kwarttriatlon voor 40-plussers, voor oud-winnaar Rogier Mooiman en Marc van der Kort uit Beesd. Bij de leeftijdscategorie 50+ was Ton Elie uit Culemborg de snelste. Op de achtste triatlon ging de overwinning naar Rob Gosselink uit Utrecht voor Erwin Heister uit Terborg. Melvin Keppel werd in zijn geboorteplaats knap derde.

Snelste dame van de dag op de kwarttriatlon was Mieke van der Poll uit Geldermalsen. Met haar tijd van 2:32:40 werd ze niet alleen winnares in de leeftijdscategorie 50+, maar was ze ook sneller dan winnares Jantine Karsijns uit Tiel bij de categorie 18+. Bij de leeftijdscategorie 40+ ging de winst naar Martine Ouwerkerk - van Elteren uit Beesd. Heleen van der Meijden uit Herwijnen, vorig jaar winnares op de kwarttriatlon, was dit jaar de snelste op de achtste triatlon.

Bij de Trio Teams, waarbij ieder teamlid één onderdeel voor zijn rekening neemt, ging de overwinning naar team Ravenstijn uit Zeeland. Team X-treme van Benny Mulder uit Tricht en Heleen van Keulen en Merle Lambregts uit Geldermalsen legde beslag op de tweede plaats. Ondanks het mindere weer - wat leidde tot enkele valpartijen - kijkt de organisatie terug op een geslaagd evenement en dankt alle vrijwilligers en sponsoren voor hun inzet. Nadere info: www.triathlonbeesd.nl.