Opstartsubsidies voor Leerdamse initiatieven

leerdam • Huis van Wijk West, stichting Te Gek!? en de Algemene Seniorenvereniging krijgen binnenkort symbolisch opstartsubsidie van wethouder Arie Keppel namens de gemeente Leerdam.

Deze subsidie is bedoeld voor mensen met een goed idee om kwetsbare medeburgers in Leerdam te helpen, maar die voor de opstart van hun initiatief een financiële bijdrage nodig hebben. Naar aanleiding van de binnengekomen aanvragen zijn er de afgelopen maand drie initiatieven waaraan een bedrag is toegekend.


Huis van Wijk West

Dit initiatief wil het restaurant in Emma als ontmoetingsplek voor wijk West laten fungeren, met het idee deze plek te benutten voor ontspannende activiteiten, advies en informatie. Ontvangt: 4.650 euro.


Te Gek!?

Stichting Te Gek!? zet zich in voor jongeren (12-21 jaar) die nu of in het verleden te maken hadden met psychische problemen. Er wordt wekelijks een inloopspreekuur georganiseerd (donderdag van 16:00 tot 18:00 uur in M3), er zijn informatiebijeenkomsten en workshops (voor jongeren en hun ouders) en vanaf oktober eens per twee weken in M3 lotgenotenbijeenkomsten. Ontvangt: 4.925 euro.


Seniorenvereniging

De Algemene Seniorenvereniging is een nieuwe vereniging die vereenzaming van ouderen wil tegengaan, zodat deze ouderen weer een waardevoller bestaan krijgen. Ontvangt: 1.500 euro.