• Haring happen op de haringparty in Leerdam.
• Haring happen op de haringparty in Leerdam. Foto: Nico van Ganzewinkel

Mooie opbrengst haringparty

leerdam • In de tuin van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam werd vrijdag een traditionele haringparty gehouden. De opbrengst komt uit op zo'n drieduizend euro. Er waren bijna honderd mensen aanwezig.

De opbrengst van de haringpary wordt geheel gebruikt voor de aanschaf van tuinmeubilair van een nieuw aan te leggen terras voor psychogeriatrische patiënten in verpleeghuis Lingesteyn. Om geld in te zamelen werd onder meer een tientjesloterij georganiseerd met door sponsoren ter beschikking gestelde prijzen.

Op sommige prijzen kon ook geboden worden, zoals op een door Visscher Autobedrijven ter beschikking gestelde Peugeot cabrio oldtimer uit 1978 waarmee tijdens de aanstaande Glasstad Classic Car Rally in september een dagje nostalgisch getoerd kan worden. Ook de mensen van zorg- en woongemeenschap De Lingebolder konden nog worden verblijd met een grote Leerdammer-kaas die door Bel Leerdammer gratis ter beschikking was gesteld.
Lionspresident Marcel ten Hoff maakt ook van de gelegenheid gebruik om een voorschot te nemen op het naderende afscheid van burgemeester Rinus Houtman. Deze werd in een toespraak in het zonnetje gezet als vaste gast van de haringparty. Lionsclub Leerdam organiseerde het visfeestje voor de derde opeenvolgende keer voor de Leerdamse en Lingewaalse industrie, groothandel, detailhandel, dienstverlening, horeca, politiek en het culturele en maatschappelijke leven.

q www.lions-leerdam.nl