• De overhandiging van de cheque.
• De overhandiging van de cheque. Foto: aangeleverd

Rabobank steunt Vitaal Dorp

everdingen • Stichting Vitaal Dorp in Everdingen heeft vorige week dinsdag een cheque van vijftienduizend euro gekregen van de Rabobank.

Het geld is bestemd voor gereedschappen, machines en hemelwateropvang. Samen met toezeggingen van verschillende andere fondsen, is de financiering van het plan voor een tuinerskas nu bijna rond. De cheque werd overhandigd tijdens de vrijwilligersavond die op dinsdag werd georganiseerd, de avond vond precies twee jaar na de opening van Winkel & Zo - onderdeel van Vitaal Dorp - plaats. De stichting Vitaal Dorp is geïnitieerd door inwoners van Everdingen die elkaar jaren geleden hebben gevonden in een gezamenlijk streven: het realiseren van een winkel en ontmoetingsplek in het dorp. Met hulp van de gemeente Vianen hebben deze mensen de krachten gebundeld en hun plannen geconcretiseerd. Dit heeft geleid tot het ontstaan van Winkel & Zo.

Op de vrijwilligersavond vorige week werd nadere toelichting gegeven ten aanzien van de ontwikkelingen van een nieuw initiatief: Landgoed Everstein. De stichting mag van gemeente Vianen een stuk land huren om groente en fruit op te kweken. Het streven is om jaarrond groenten te kweken om deze te verkopen in Winkel & Zo. De eerste eigen oogsten liggen al in de winkel en vinden gretig aftrek. De plattegrond van de tuinderskas is toegelicht net als de stand zaken rond de fondsenwerving. De stichting is vol vertrouwen dat ook het resterende gedeelte ingevuld wordt en dat de tuinderskas in het najaar in gebruik genomen kan worden.


q www.vitaal-dorp.nl