Lingewaalloop krijgt stevige impuls

herwijnen • De Lingewaalloop in Herwijnen is zaterdag 25 juni de vijfde wedstrijd in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2016 en de laatste loop voor de zomervakantie.

Het parcours van deze wedstrijd loopt sinds de editie van vorig jaar onder- en bovenlangs de Waaldijk naar de fraaie finishstraat aan de Vervoornlaan. De wedstrijdloop gaat over 10 kilometer, twee maal het 5 kilometer lange parcours dus. Het startschot klinkt om 13:00 uur. Een uur eerder begint de prestatieloop over 5 kilometer en vanaf 11:00 uur zijn er al jeugdlopen voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Voor de start van alle afstanden wordt er onder begeleiding van een aantal danseressen een warming-up gedaan.

Voorinschrijven kan via www.inschrijven.nl en op de dag zelf is de kantine van voetbalvereniging Herovina de plaats waar lopers zich kunnen aanmelden en waar ze zich kunnen omkleden en douchen. De Lingewaalloop is een Atletiekunie-wedstrijd voor de categorieën Msen, M35, M45, M55, Vsen, V35, V45 en recreanten. De parcoursrecords staan op naam van de winnaars van 2015: Lars Gerritsen (32.34) en Vanessa Hartman (39.21).

Alle informatie over de vijftiende editie van de Lingewaalloop is te vinden op www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

Het deelnemersveld voor de Lingewaalloop in Herwijnen krijgt op 25 juni een flinke impuls door het project IRun2BFit. Dit initiatief van onder meer Gerard Nijboer om de schooljeugd aan het hardlopen te krijgen, is dit schooljaar opgepikt door het Koningin Wilhelmina College uit Culemborg. De leerlingen die eraan meegedaan hebben, sluiten het project af met hun deelname aan de 5 kilometer van de Lingewaalloop. De organisatie verwacht ongeveer 150 KWC-scholieren aan de start op zaterdag 25 juni.