• Leden van WHV spelen voor het eerst in de nieuwe sporthal.
• Leden van WHV spelen voor het eerst in de nieuwe sporthal. Foto: Aangeleverd

Na meer dan dertig jaar afscheid van De Schildkamp

WHV speelt in De Wiel

asperen • Na een dag verhuizen, speelden de WHV-ers hun jaarlijkse afsluitende toernooi in de nieuwe sporthal. Bij aanvang van het toernooi heette Tiny van Dortmont als voorzitter van de sportstichting de sporters van harte welkom in de splinternieuwe sporthal die binnen twee jaar gerealiseerd is en onderdak biedt aan zaalsport en voetbal. WHV-voorzitter Olaf van Arkel benadrukte hoe blij de vereniging is met de vloer, de volleybalpalen en -netten. De topsportvloer is van hoge kwaliteit om juist het springen en vallen optimaal te ondersteunen en (chronische) blessures te voorkomen. Ook speelde WHV al jaren met netten die niet meer aan de eisen voldeden. In de nog nieuw 'ruikende' sporthal begon de avond met het ouder-kind toernooi voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. De winnaars waren Quinten van Wijngaarden, Annelie van Arkel en Gwen Hagenaars.

De toernooiorganisatie, bestaande uit Peter Voorburg, Charlotte Bos en Daniel van der Neut, kon direct het nieuwe telbord in gebruik nemen in de wedstrijdkamer. De hele opzet van de sporthal die grotendeels door Anne Blom is gerealiseerd, kwam goed uit de verf. Anne heeft op basis van zijn jarenlange ervaring als wedstrijdsecretaris en bestuurslid een logische en efficiënte indeling gerealiseerd. Juist door zijn ervaring is er over veel details goed nagedacht. Na meer dan 30 jaar sporten in De Schildkamp werd een periode afgesloten. Dit liet Ralph Klaare, eigenaar van De Schildkamp, niet zomaar voorbij gaan. Hij trakteerde de volleybalvereniging op een sportieve cocktail, ijsjes en een lekkere hap. Klaare benadrukte nog eens dat hij prettig heeft samengewerkt met WHV en de sport een warm hart toedraagt. Hij ziet met de nieuwe sporthal grote kansen. Tijdens het afscheidstoernooi werd gespeeld met de spelregels van zo'n 15 jaar geleden. De volleybalclub gaat in juli haar 60e verenigingsjaar in en maakt van haar eerst jaar in de nieuwe sporthal meteen een jubileumseizoen.

Om dit in te luiden, werd gekozen om dit toernooi te spelen met andere spelregels: de bal moest onderhands ontvangen worden, serveren vanuit het serveervak in plaats van de gehele achterlijn, netservice werd afgekeurd terwijl dit nu wel toegestaan is, evenals het spelen met de voet. Grootste aanpassing bleek het puntensysteem. Vroeger konden alleen punten behaald worden als je de opslag had, terwijl nu ieder rally een punt oplevert. Deze oude spelregels bleken best lastig. Eigenlijk ging iedereen wel een keer de fout in, wat diverse hilarische momenten opleverde.

Komende week traint WHV één week in de nieuwe zaal om de zaal te testen.