Activiteiten voor mensen met nah

leerdam • Leerdamse Kitty Frederix wil activiteiten organiseren voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (nah). Zelf is Fredirix ook getroffen door nah. En ze vindt dat er te weinig te doen is voor deze doelgroep.

Om een goed beeld te krijgen van de vragen van mensen met nah en hun omgeving, organiseren gemeente Leerdam, stichting SamenDoen en MEE AV samen met Kitty Frederix twee bijeenkomsten waar mensen met nah vertellen waar ze behoefte aan hebben.

Niet aangeboren hersenletsel kan ontstaan zijn door bijvoorbeeld een hersenkneuzing, ongeluk, zuurstoftekort, hartstilstand, coma of hersenbloeding. Nah kan grote gevolgen hebben in het dagelijks leven. Veel mensen met nah zijn sneller moe, kunnen hun emoties minder goed in bedwang houden of zijn snel het overzicht kwijt.

De beide bijeenkomsten die Frederix met verschillende organisaties in Leerdam gaat organiseren, vormen de basis van de plannen voor de komende jaren. Belangstellenden die niet aanwezig kunnen zijn, kunnen hun inbreng of reactie mailen naar SamenDoen: info@samendoen.expert. De eerste bijeenkomst is op woensdag 29 juni van 10:00 tot 11:30 uur. Voor mensen met nah is er de mogelijkheid, onder de begeleiding van medewerkers van Emma, in een aparte ruimte te verblijven. De tweede bijeenkomst is op dinsdag 5 juli van 19:30 tot 21:00 uur. Zowel degenen met het nah als hun partners, familieleden, omgeving zijn welkom.

Beide bijeenkomsten zijn in Emma. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Dat kan bij SamenDoen via info@samendoen.expert of 0345-637363.