• Frank Albers start in Leerdam zijn eigen praktijk.
• Frank Albers start in Leerdam zijn eigen praktijk. Foto: Leendert Kamsteeg

Frank Albers start osteopathiepraktijk

leerdam • Over enkele weken kunnen Leerdammers ook in hun eigen stad terecht voor een osteopathiebehandeling. Frank Albers opent in de ruimte van Praktijk voor Fysio- en manuele Therapie A.E. Hensens – van Marion namelijk een eigen praktijk.

En daar is de Culemborger maar al te blij mee. "Met deze ruimte komen we de gemeenschap van Leerdam tegemoet. Jong en oud kunnen er terecht met allerlei lichamelijke klachten. Te denken valt aan klachten van het houdings- en bewegingsapparaat zoals kaak, nek, rug en schouders. Maar vermoeidheid, hoofdpijn, buik- of darmklachten kunnen geanalyseerd en behandeld worden. Met name langdurig bestaande of steeds terugkerende klachten zijn een goede indicatie."

Albers heeft zeventien jaar ervaring als fysiotherapeut op zijn cv staan. Omdat hij zijn cliënten op meerdere vlakken wilde helpen, besloot hij Osteopathie te gaan studeren in Gent. Aan de International Academy of Osteopathy (IAO) studeerde hij in mei 2014 af. Als osteopaat heeft Albers er nu anderhalf jaar opzitten en op die periode kijkt hij met veel genoegen terug. "Het is een manuele geneeswijze waarbij we het lichaam zien als één geheel. Bewegingsbeperkingen in een bepaalde lichaamsregio kunnen ook klachten in andere gebieden veroorzaken. Als voorbeeld de schouder: schouderklachten kunnen ontstaan vanuit spanningen in de bovenbuik of vanuit de nek. Door overbelasting van organen of spanningen in het buikvlies kan een ander bewegingspatroon ontstaan in de schoudergordel dan gebruikelijk en daaruit kunnen klachten ontstaan", zegt hij. "We kijken dus naar het orgaansysteem, het bewegingsapparaat en het craniosacrale systeem; omdat al het lichaamsweefsel elkaar voortdurend beïnvloedt. Cliënten ervaren dat als zeer prettig, omdat er zoveel mogelijk naar alle mogelijke oorzaken wordt gekeken."

Met zijn cliënten gaat Albers eerst uitgebreid in gesprek. Tijdens de intake worden alle klachten besproken. "Een intake en eerste behandeling duren ruim een uur. Elk lichaamsonderdeel speelt mee. En er komt altijd een stukje verleden bij kijken. Heeft iemand al eens eerder last gehad van ontstekingen? Is er wel eens iets gebroken geweest? Zaken die bij een ieder kunnen leiden tot vervolgklachten. Deze puzzel oplossen geeft enorm veel voldoening. Niet alleen voor mij, ook zeker voor de mensen."

Voor informatie of het maken van afspraken: 06-41463338.


q www.osteopathieleerdam.nl