• Nico Gros wil mensen met financiële problemen helpen.
• Nico Gros wil mensen met financiële problemen helpen. Foto: Aangeleverd

Nico Gros aan de slag als budgetcoach

leerdam • "Mijn doel is om anderen te helpen. Ik heb gezien hoe mensen in de narigheid komen door financiële problemen. Ik wil helpen om die problemen op te lossen."

Nico Gros is bekend vanwege zijn inzet als vrijwilliger en raadslid. Hij kiest voor een persoonlijke benadering. Geen ambtelijke taal en dure woorden; Gros spreekt recht uit het hart en toont zich oprecht betrokken bij de mensen waar hij zich voor inzet. "Ik heb als vrijwilliger jarenlang mensen geholpen met het schrijven van brieven aan instanties. Ik heb in besturen van verenigingen gezeten en heb twee pleegkinderen opgevangen. Ik vind het prettig om mensen te begeleiden." Als gediplomeerd budgetcoach verwacht Gros dat hij mensen in nood nog beter kan helpen dan als vrijwilliger. "Ik heb stage gelopen en contacten gelegd met instanties. Ik weet waar ik over praat. Vrijwilligerswerk is vrijblijvend. Mensen kunnen je adviezen gemakkelijk naast zich neerleggen. Als budgetcoach kan ik via een professionele insteek mijn cliënten helpen hun financiën goed op de rit te krijgen. Daardoor wordt hun leven een beetje draaglijker." Want geldzorgen kunnen mensen behoorlijk in de problemen brengen, weet Gros. "Sommige mensen zitten met de handen in het haar. Voor ze het weten, komen ze in de schuldsanering terecht." Gros wil zijn cliënten daarvoor behoeden. "Ik wil naast mensen gaan zitten om samen te kijken naar de inkomsten en uitgaven. Kijken of besparingen mogelijk zijn, of ze gebruik maken van de toeslagen en kwijtscheldingen waar ze recht op hebben. Samen de balans opmaken van wat er in komt en uitgaat om vervolgens een budgetplan op te stellen. Daarbij proberen we reserveringen te maken voor tegenvallers en grote uitgaven. Door de financiën goed te ordenen, voorkom je dat mensen in paniek raken, rente op rente betalen, de ene lening na de andere sluiten en uiteindelijk geconfronteerd worden met incassobureaus."

Volgens Gros bestaat er grote behoefte aan budgetcoaches. "Veel mensen zitten met vragen of schamen zich voor hun situatie. Ik wil ze graag helpen. Dat kost geld, maar ik garandeer mijn cliënten dat ze er beter van worden." Nadere informatie via 06-39488095.


q www.nicobudgetcoaching.nl