Eddy Belder neemt afscheid van L&M

leerdam • De Linge en Merwedegroep heeft zaterdag officieel afscheid genomen van Eddy Belder.

De Linge en Merwedegroep is een samenwerkingsverband van negen hengelsportvereningen uit de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. De doelstelling van de L&M is om zoveel mogelijk viswater beschikbaar te stellen aan de hengelaars.

Vorig jaar heeft de L&M heel veel viswater van de aangesloten verenigingen overgedragen aan de Federatie Midden Nederland. Al dat viswater is nu opgenomen in de Vispas en daarmee voor iedereen toegankelijk. Eddy Belder vertegenwoordigde in de L&M de Leerdamse Hengelaarsvereniging De Snoek. Hij heeft de L&M vele jaren geleid als voorzitter.

Melissa wint jeugdwedstrijd

De jeugd van de Leerdamse Hengelvereniging De Snoek hield afgelopen woensdagavond alweer de derde competitieviswedstrijd van het seizoen. Melissa Huigen werd deze keer winnaar. Er werd gevist onder perfecte weersomstandigheden. De vangsten waren zeker niet slecht. Elf van de dertien deelnemers wisten een of meer vissen aan de haak te slaan. Het vooroordeel dat mannen beter zouden kunnen vissen dan vrouwen, werd deze avond ontkracht door Melissa Huigen. Zij was met een vangst van twaalf vissen met een totaalgewicht van 500 gram de overige deelnemers de baas.

Kool sterkste bij Glasfabriek

Dinsdag werd de zesde wedstrijd van de viscompetitie van personeelsvereniging De Glasfabriek gevist in het Merwedekanaal bij Arkel. De omstandigheden waren uitstekend. Alle deelnemers wisten vis in het net te krijgen. De grootste vis werd gevangen door Kees Kool: een brasem van 58 cm. Kees Kool won ook de wedstrijd, hij ving 9.100 gram. Tweede werd René v/d Linden met 3.850 gram, derde Piet de Kruijff met 3.450 gram.