Symposium met Erik Scherder

regio • Rivas Zorggroep verzorgt in samenwerking met zorgverzekeraar VGZ op woensdag 15 juni het symposium 'Dementie verandert je leven' in de Nieuwe Doelen in Gorinchem.

Het symposium is concreet en praktisch van aard en daardoor laagdrempelig voor de bezoeker. Die krijgt tijdens de middag onder andere inzicht in wat dementie is, wat de impact is op het leven van mensen met dementie én op het leven van de mensen in hun omgeving. Het symposium wordt in de middag plenair afgesloten door 'hersenprofessor' Erik Scherder, die bekend is van het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Scherder vertelt over de laatste inzichten rond de ziekte dementie en het grote belang van bewegen. Deelname aan het symposium is gratis voor Rivas-pashouders na online aanmelding vooraf. Er zijn op het moment ook nog enkele plaatsen over voor niet-pashouders.

Tijdens het symposium komen verschillende fasen van dementie aan de orde. Vanaf het moment dat er sprake is van een vermoeden van dementie (niet-pluis-gevoel) tot noodzakelijke opname in een verpleeghuis. Bezoekers die meer willen weten over hoe zij kunnen omgaan met dementie, zowel in de thuissituatie en wellicht later in het verpleeghuis, krijgen hierover van verschillende deskundigen advies. De deskundigen besteden aandacht aan wat bezoekers zelf kunnen doen, wat de mensen in hun omgeving kunnen betekenen, welke stappen nodig zijn als er meer zorg nodig is en wat Rivas in dit geval kan bieden. Voorafgaand aan het symposium, tijdens de pauze en na het symposium is er een uitgebreide informatiemarkt, waar diverse organisaties de bezoeker informatie over uiteenlopende onderwerpen bieden.


q www.rivas.nl/eventleef&