WNC speelt in matig duel met 0-0 gelijk bij AMVJ

waardenburg • WNC zal komende zaterdag in Waardenburg de plaats in de eerste klasse veilig moeten stellen.

Op de rand van Amsterdam en Amstelveen eindigde de eerste wedstrijd van de nacompetitiefinale tegen AMVJ met 0-0 onbeslist. Beide teams namen één speelhelft voor hun rekening. Ook gezien het geringe aantal scoringskansen was 0–0 een billijk resultaat.

WNC-trainer Cor Prein was tevreden: "Dit was geen tegenstander om risico's tegen te nemen. AMVJ speelt gegroepeerd en compact. WNC moest niet in de val van hun afwachtende spel lopen. Voor rust speelden wij aanvallender en heeft Vincent Verheul twee mogelijkheden gehad. AMVJ werd na rust sterker. Veel kansen kwamen er niet, maar AMVJ werd toch wel een paar keer gevaarlijk. Keeper Geert Verhoeven redde ons toen." Verhoeven stond bij WNC op doel, omdat Arjen Kaasjager wegens een rugblessure op het laatste moment afhaakte.

Voortvarend

WNC begon voortvarend. Vincent Verheul kreeg al vroeg een kans, maar hij scoorde niet. De rest van de eerste helft kon het schaarse publiek niet boeien. Uit een voorzet van Senaid Jukic ontstond de tweede kans, maar Verheul zat niet goed in de wedstrijd en miste balcontrole. Ondanks een meerderheid moest WNC met een 0-0 pauzestand genoegen nemen. Pal na de thee kopte Senaid Jukic in, maar AMVJ-keeper Rocha bleek attent. Daarna nam AMVJ het initiatief. Een vrije trap spatte op de vuisten van keeper Verhoeven uiteen. WNC stond onder druk, maar gelukkig voor de gasten miste AMVJ stootkracht. Bovendien voorkwam keeper Verhoeven dat Bart Zoet scoorde.

Opluchting

Even haalde WNC opgelucht adem. Bram Owusu kwam alleen voor doel, maar Geert Verhoeven redde knap. AMVJ behield het initiatief, maar een vrije trap ging in de muur en Joop Canes mikte te hoog. Beide teams waren in blessuretijd nog dichtbij succes. Jimmy Jansen mikte voor AMVJ in het zijnet. Een kopbal van WNC-invaller Julian Kaasjager verraste keeper Rocha bijna. Met 0-0 kreeg het tegenvallende duel de juiste uitslag.