• Betuwse Tuinenroute beleeft twintigste editie.
• Betuwse Tuinenroute beleeft twintigste editie. Foto: aangeleverd

Twintigste Betuwse Tuinenroute

regio • Tijdens het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 juni vindt de twintigste Betuwse Tuinenroute plaats. Ook in de Leerdamse omgeving zijn tuinen te bezoeken.

Aan dit evenement doen in totaal elf tuinen mee die gratis zijn te bezoeken. Alle deelnemers zijn echte liefhebbers die hun enthousiasme voor tuinieren en hun kennis over het beheer en de beplanting graag delen. In Arkel is de tuin 'Klein Rieteld' te bewonderen, een wandeltuin met veel vergezichten en veel groen.

Marjolein, de tuin van Marjolijne Vermonden in Kedichem is ook opengesteld. Dit is een romantische cottagetuin met veel rozen, vaste planten borders, eenjarigen en een grote moestuin. Door de opzet en plantenkeuze is de tuin aantrekkelijk voor vogels, vlinders en reptielen. Bijzonder is de bostuin met doorkijkjes over de omringende weilanden.

Dan is er nog 'De Achtertuin' van van familie Steen in Rumpt, ook een cottagetuin in een landelijke omgeving. Deze bestaat uit verschillende gedeelten rondom het huis. Er is een vakkentuin, een tuin met veel rozen, een boomgaard en een windkering met inheemse bomen en struiken waar doorheen gewandeld kan worden.

De overige deelnemende tuinen liggen verspreid over de Betuwe, globaal tussen Leerdam, Tiel en Arnhem. De deelnemende tuinen zijn herkenbaar aan een gele banier en open van 10:00 tot 17:00 uur. Tijdens de open tuindagen is uitgebreid de gelegenheid om adviezen en tips te vragen. Meer informatie is te vinden op de website.


q www.betuwsetuinenroute.nl