• Kunst- en cultuurweekenden in De Wielegaard.
• Kunst- en cultuurweekenden in De Wielegaard. Foto: aangeleverd

Kunstweekenden in De Wielegaard

zijderveld • Carla Molkenboer & Nel Bartlema organiseren twee kunst- en cultuurweekenden in beeldentuin De Wielegaard in Zijderveld. Op zaterdag 25, zondag 26, zaterdag 2 en zondag 3 juli exposeren acht kunstenaars aan de Diefdijk.

De kunstenaars zelf tijdens deze dagen meestal zelf aanwezig. Jolanda Meulendijks exposeert met touwvormen, Hieke Meppeling toont muziekbeelden in brons, Wim Peter laat zijn unieke sieraden zien, Anja Hakvoort stelt haar houten sculpturen tentoon, Jeanette Boiten is present met keramische objecten, Wim Lemmert heeft beelden in steen en Lolke van der Bij en Marianne van Dedem laten objecten en schilderijen op roestvrijstaal zien.

Tijdens de expositie zijn verschillende activiteiten, zoals een workshop intuïtief schilderen en een workshop mandala schilderen door beeldend kunstenaar Petra Smits, Wim Peters geeft een demonstratie stenen facetteren. Daarnaast zijn er workshops van Carla Molkenboer, Trui Simmelink en Fred Koster. En is er een goochelshow en –workshop van Igor Krulsnor uit Vianen. Aanwezigen kunnen ook genieten van een high tea. Bovendien geeft een ingenieur van Waterschap een presentatie over de ingrijpende werkzaamheden en verbeteringen aan de Diefdijk. Voor iedereen van jong tot oud is er veel te beleven.

Uiteraard is er koffie, thee, sap en zelfgebakken appeltaart verkrijgbaar. Voor sommige programmaonderdelen is reserveren noodzakelijk via het formulier op de website.


q www.wielegaard.nl