• Team van SamenLoop voor Hoop tijdens Glasstadmars.
• Team van SamenLoop voor Hoop tijdens Glasstadmars. Foto: aangeleverd

Aftellen naar de SamenLoop

leerdam • Het team van de SamenLoop voor Hoop heeft zaterdag bij de Glasstadmars de prijs voor de gezelligste groep bij de zes kilometer gewonnen.

Het was één van de laatste activiteiten van de organisatie in aanloop naar het evenement. Ook de vrijmarkt op zaterdag 4 juni is de organisatie nog te vinden. Daarna is het zover, op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni, wordt er op het terrein van Schreuders Sport een wandelestafette gehouden waarmee de deelnemende teams geld inzamelen voor het KWF. Daarnaast is er een amusementsprogramma en verkopen teams vanuit kraampjes eten, drinken, schminken van kinderen en andere kleine kadootjes en ook daarvan gaat de opbrengst naar het KWF. Er hebben zich inmiddels ruim twintig teams aangemeld voor de SamenLoop voor Hoop in Leerdam. Sowieso doet de gemeente met een team mee, andere deelnemers zijn bijvoorbeeld: Leerdam Sport (twee teams), Wilhelminaschool, obs De Hobbitstee, Baie Dankie, Sparta Gym, Schreuders Sport en Rabobank Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Uiteraard wordt er tijdens het evenement ook stil gestaan bij het doel van de SamenLoop voor Hoop: de ziekte kanker die iedereen kan treffen. Op vrijdag 17 juni om 23:00 uur is er een kaarsenceremonie waarbij honderden kaarsenzakken worden aangestoken om stil te staan bij de mensen die aan de ziekte zijn overleden. Mensen die hierover meer willen weten, kunnen op zaterdag 4 juni langskomen op de vrijmarkt of een kijkje nemen op de website.


q www.samenloopvoorhoop.nl/leerdam