• De Maluku All Stars traden onder het aanvoerderschap van Ton Pattinama aan tegen FC Leerdam. Foto: Leendert Kamsteeg

FC Leerdam ruim voorbij Maluku All Stars

leerdam • Op het voetbalveld van Leerdam Sport '55 speelden Molukse Leerdammers afgelopen zondag onder de naam 'FC Leerdam' een wedstrijd tegen de Maluku All Stars.

Het duel stond in het teken van 55 jaar Molukkers in Leerdam en werd georganiseerd door Stichting Masa Depan. Het elftal van de Maluku All Stars bestond uit spelers die in het verleden op een hoog niveau hebben gevoetbald.

All Stars

Onder meer Jeffrey Leiwakabessy (ex-NEC Nijmegen en -VVV-Venlo), Ton Pattinama (FC Utrecht, Excelsior) en Bart Latuheru (Vitesse, AZ, NEC Nijmegen) waren bij de All Stars van de partij. Simon Tahamata zegde wegens privéomstandigheden af, maar zijn broer was aandachtig toeschouwer. De oud-profs kwamen er in de Glasstad echter nauwelijks aan te pas. Na een 2-0 ruststand, prijkte er na afloop een 7-0 eindstand op het bord. Al in de zevende minuut kwam FC Leerdam op voorsprong. Gio Sihasale schoot raak op aangeven van Juarth Leihitu.

Beheerst

Tot veel grote kansen kwamen de All Stars niet. Het dichtst bij de gelijkmaker waren de gasten via een been van de tegenstander. Raphael Harmusial verraste bij een 1-0 tussenstand bijna zijn eigen doelman, door een voorzet slechts een meter over het eigen doel te werken. Nadat Leihitu een 1-op-1-kans had gemist, was het na een half uur spelen dan wel raak voor FC Leerdam: Yoni Sahertian, hij speelde de tweede helft mee met de All Stars, schoot vanaf zestien meter beheerst raak in de rechteronderhoek.

Verzet gebroken

FC Leerdam gaf weinig kansen weg en nadat het nog geen vier minuten na rust via Elois Tapirima, hij schoot via de binnenkant van de paal knap binnen, op 3-0 kwam, brak het verzet van de All Stars. Drie minuten later noteerde Chris Tahya de mooiste treffer van de avond door vanaf twintig meter met een fraaie boogbal doel te treffen.

Feest

In het restant van het duel tilden Olten Boerleider en Justin Likumahua (2x) de stand naar 7-0, waarna de wedstrijdleiding het welletjes vond. Allervriendelijkst werden de handen geschud en daarna kon het feest beginnen.