• Sil van Putten haalt uit voor de bevrijdende 2-0.
• Sil van Putten haalt uit voor de bevrijdende 2-0. Foto: Jeroen de Bruin

Heukelum nog één zege verwijderd van 2e klasse

Sil van Putten wijst de weg

heukelum • Heukelum is nog één overwinning verwijderd van promotie naar de 2e klasse. In de nacompetitie rekende de ploeg af met Sleeuwijk: 2-0. Bij winst komende zaterdag op Amstelwijck wint Heukelum het ticket naar de 2e klasse.

Goed voetbal zit er de laatste weken bij Heukelum niet echt meer in. De inzet is echter bewonderenswaardig. De ploeg loopt na een lang seizoen op zijn tandvlees, maar vocht ook tegen Sleeuwijk weer voor iedere meter.

Regisseur

De grote man bij Heukelum is in deze periode Sil van Putten. De aanvallende middenvelder ontpopt zich als de regisseur van de jacht op promotie. Ook tegen Sleeuwijk ging hij weer voorop in de strijd en nam hij ook 'even' beide treffers voor zijn rekening. "Hij neemt zijn verantwoordelijkheid", toonde trainer Arjan de Vries zich uiterst tevreden. "Heukelum staat normaal bekend als een ploeg die mooi wil voetballen, maar soms lukt dat niet. Vandaag ook niet en dan moet er geknokt worden. Sil gaat voorop in de strijd."

Buitenspel

Het eerste kwartier was Heukelum duidelijk beter en kreeg enkele goede kansen. Een goal van Tim Schwebke werd wegens buitenspel geannuleerd. Van Putten opende na een kwartier wél de score. Na een corner viel de bal op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van de Heukelummer en hij schoof de 1-0 binnen. Daarna kreeg Heukelum het moeilijk en mocht het blij zijn met een voorsprong aan de thee te kunnen. De Vries: "We hebben moeite om aan het einde van het seizoen de hele tijd diepte in ons spel te houden en om de tegenstander onder druk te zetten. Dat is na ruim dertig wedstrijden ook wel logisch. Zeker nu we er drie in een week tijd hebben moeten spelen."

Flinke zwabber

Na de thee bleef het beeld hetzelfde. Sleeuwijk was de iets betere ploeg, maar Heukelum was het gevaarlijkst. De thuisploeg moest wel alle zeilen bijzetten om de gelederen gesloten te houden. Sleeuwijk drong met hoge ballen aan, maar de sterk spelende defensie onder leiding van Stijn Schuller bleef overeind. Tien minuten voor tijd besliste opnieuw Van Putten met een harde vrije trap de wedstrijd. Na een lichte overtreding op Schwebke mocht Van Putten van de rand van het strafschopgebied aanleggen. Ondanks de flinke zwabber ging doelman Martijn Verhoeven niet geheel vrijuit. De vreugde bij Heukelum was er echter niet minder om. "Op de training probeer ik het vaak op die manier en dan gaat de bal vaak zat over de ballenvanger. Nu ging hij er mooi in", zei Van Putten.

De Vries weet dat het er nu op aan komt. "We staan er nu. Drie jaar werken wordt zaterdag in één moment beoordeeld. We hebben iets in onze handen en moeten zorgen dat we dat vastpakken en niet meer los laten."

Dinsdag speelt Sleeuwijk thuis tegen Amstelwijck. Na die wedstrijd weet Heukelum of het zaterdag in Dordrecht moet winnen of dat een gelijkspel ook genoeg kan zijn.


Maarten van Hoogevest