• De avondvierdaagse in Leerdam begint maandag 13 juni.
• De avondvierdaagse in Leerdam begint maandag 13 juni. Foto: stock

Avondvierdaagse beleeft 44ste editie

leerdam • Wandelstichting Avondvierdaagse Leerdam organiseert maandag 13 tot en met donderdag 16 juni de 44ste avondvierdaagse in Leerdam. Sponsor: Europaplein Leerdam.

De startlocatie van de vierdaagse in de Glasstad is De Lingebolder. Daar kunnen mensen zich op vrijdag 10 juni ook alvast inschrijven voor het evenement: tussen 19:00 en 21:00 uur is het inschrijfbureau geopend. Er is weer keuze uit drie afstanden: vijf kilometer (starten tussen 18:15 en 19:00 uur, op donderdag tussen 19:00 en 19:15 uur), tien kilometer en vijftien kilometer (starttijd tussen 18:00 en 19:00 uur, op vrijdag vanaf 18:00 uur). Inschrijfgeld is voor alle leeftijden vier euro bij voorinschrijven, deelnemers die zich bij de start inschrijven betalen één euro extra. Dit geldt ook voor groepen.

De organisatie hoopt dat iedereen die mee wil doen, zich ook daadwerkelijk inschrijft. Elk jaar zijn er namelijk ook veel 'zwartlopers', waarmee de voortzetting van het evenement op langere termijn in gevaar komt. Sowieso zijn mensen die zich niet inschrijven ook niet verzekerd bij een ongeluk.

Deelnemers die de vierdaagse uitlopen krijgen het bekende avondvierdaagsekruisje. Verenigingen die meelopen met tenminste elf personen, krijgen een verenigingsherinnering. De leiding van de avondvierdaagse is tijdens de avonden te herkennen aan een oranje band, medewerkers op het parcours zijn te herkennen aan een oranje of geel hesje. De precieze routes van de avondvierdaagse in Leerdam zijn te vinden op de website van de organisatie.


q www.avondvierdaagse-leerdam.nl