Veertigduizend euro voor De Krakeling

heukelum • Het in aanbouw zijnde dorpshuis De Krakeling in Heukelum heeft van het Oranje Fonds een bedrag van veertigduizend euro ontvangen voor de inrichting van het dorpshuis. Met dit bedrag kan een belangrijk deel van de inrichting van het dorpshuis bekostigd worden.

Stichting Heukelum Actief, die verantwoordelijk is voor de exploitatie van het Dorpshuis De Krakeling, is enorm blij met de toezegging van het Oranje Fonds.

Joop Sprong, voorzitter van Heukelum Actief, zegt hierover: "Door deze toezegging kunnen we een grote stap vooruit maken. Een belangrijk deel van de inrichting van ons dorpshuis, zoals tafels en stoelen, barkrukken, etcetera. kunnen we nu gaan aanschaffen. Daarmee creëren we een eigentijdse en warme uitstraling, waardoor iedere inwoner van Heukelum zich thuis voelt in het dorpshuis. Zo zorgen we voor een centrale ontmoetingsplek, waardoor het dorpshuis het bruisend hart van Heukelum wordt."

Heukelum Actief is een initiatief van de stichting jeugd- en volwassenenwerk De Krakeling en de hervormde gemeente van Heukelum en wordt nu al gesteund door stichting DAVA (dorpshuis), biljartvereniging De Pomerans, voetbalvereniging Heukelum, Wmo-raad Lingewaal, gemeente Lingewaal, Welzijn Lingewaal en Seniorenplatform Lingewaal.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 27,4 miljoen euro initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt onder meer gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

q www.heukelumactief.nl