Tiende openluchtdienst in Leerdam

leerdam • Leerdam Praise viert de tiende editie van de jaarlijkse openluchtdienst met een tweedaags evenement op zaterdag 11 en zondag 12 juni.

De openluchtdienst van Leerdam Praise trok in het begin ruim driehonderd bezoekers. De eerste editie vond plaats in een tent in Leerdam-Oost. Veel bezoekers zaten buiten op een stoel, omdat de tent veel te klein was. Inmiddels komen er jaarlijks wel duizend op de openluchtdienst af, die sinds acht jaar plaatsvindt op het Reilinghplein. De tent is uit pure noodzaak geschrapt, omdat er daarvoor teveel bezoekers zijn.

Vanwege het tienjarige bestaan heeft de organisatie er dit jaar een tweedaags evenement van gemaakt. Op zaterdag 11 juni is er een concert van Marcel Zimmer en zijn band. De aanvang is 15:30 uur. Er zijn diverse stands op het Reilinghplein en er is ook een mogelijkheid om na het concert met elkaar iets te drinken.

Op zondag 12 juni vindt de traditionele openluchtdienst plaats. Deze begint om 14:30 uur. Spreker is Kees Kraayenoord en hij zal ook enkele liederen zingen. De samenzang wordt begeleid door de Leerdam Praise Band en ook dan speelt Kees Kraayenoord mee. Het thema voor die middag is: 'De kracht van Gods liefde'.

Voor de openluchtdienst is de mogelijkheid om stoelen te reserveren. Dat kan via de website van Leerdam Praise. Voor de doven en slechthorenden is er ook weer een doventolk aanwezig die de tekst en liederen zal omzetten in gebaren. Na de dienst is er gelegenheid om iets te drinken met elkaar en na te praten. Dan zullen er ook enkele stands aanwezig zijn, waaronder stichting De Hoop uit Dordrecht. Er zal een collecte worden gehouden.


q www.leerdampraise.nl.