Beesd zet eerste stap richting handhaving

beesd • Beesd zette in de nacompetitie om handhaving in de vierde klasse een eerste stap in de goede richting. Deel één in het tweeluik tegen Alem werd met 4-2 gewonnen.

Beesd had het bepaald niet makkelijk tegen de vijfdeklasser, maar was op basis van de kansen wel de verdiende winnaar. De ploeg kreeg echter snel nadat het op een marge van twee kwam een doelpunt tegen. Kevin Spronk en Rens Bronk zorgden voor de 2-0, waarna Martijn Leerintveld uit een vrije trap 2-1 maakte.

Na rust gebeurde ongeveer hetzelfde. Bronk tekende met een fraaie halve omhaal voor de 3-1, maar binnen vijf minuten schoot Leerintveld opnieuw schitterend raak. "Domme overtredingen", oordeelde Bronk. "We hadden al gezien dat hij het kon, dan moet je niet op die plek iemand neerleggen."

Geruster hart

Jasper Gremie maakte vlak voor tijd nog de 4-2 waardoor Beesd met een wat geruster hart richting de return in Alem van komende donderdag kan. "Ik vind dat we dit over de streep moeten trekken", zei Bronk. "Zij zullen moeten aanvallen en dan gaan we sowieso onze kansen krijgen. Die laatste treffer is wel belangrijk. We hoeven niet in paniek te raken als we onverhoopt achter komen."

Mocht Beesd toch sneuvelen, dan krijgt de ploeg nog een herkansing tegen RKKSV.