Handhaving nog hele toer voor ASH

hellouw • Het zal voor ASH nog een hels karwei worden om de afzink naar de vierde klasse te voorkomen. Op eigen veld kwam de ploeg in het eerste van twee nacompetitieduels niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen TGG uit 's-Hertogenbosch.

Trainer Gerrit Molenaar besefte na afloop van de remise dat zijn ploeg het moeilijk gaat krijgen. "Zij hebben op vitale posities erg veel kwaliteit. Vooral hun nummer zes was erg sterk." Molenaar doelde op Joep van der Heijden, komend jaar actief bij de huidige topklasser OJC Rosmalen. ASH had zijn handen vol aan de middenvelder.

ASH kwam via Danny Bijl al snel op voorsprong, maar kon daarna niet doordrukken. The Goal Getters nam steeds meer het initiatief en kwam vlak voor rust verdiend langszij. "Prima actie van hun, maar we hadden wel wat beter in mogen grijpen", vond Molenaar.

Opstootje

Ook na rust kwam ASH via Folkert van der Werf weer snel op voorsprong. Niet lang na die treffer dreigde de wedstrijd te ontsporen. Bij een opstootje werd Hidde van Wageningen gekrabd door de overigens zeer behendige aanvaller Jimmy Floor. Van Wageningen zou daarop in zijn val nagetrapt hebben. Beiden moesten met rood van het veld.

Onder niveau

De gasten bleken met tien tegen tien de betere ploeg. ASH mocht blij zijn dat het nog slechts de gelijkmaker van Anthony van Hassel hoefde te slikken.

"We waren het in de laatste twintig minuten kwijt. Toen speelden we echt onder ons niveau", vond Molenaar, "We zullen moeten gaan scoren daar." Komende zaterdag is het returnduel.