Vincent Verheul scoorde voor WNC de gelijkmaker.
Vincent Verheul scoorde voor WNC de gelijkmaker. Foto: Jeroen de Bruin

WNC speelt 1-1 gelijk tegen Valleivogels

waardenburg • Het tweeluik tussen WNC en Valleivogels in de nacompetitie is nog helemaal open. Het eerste duel eindigde met 1-1 onbeslist. Jamal Ouassif gaf de gasten na bijna een half uur de leiding, maar Vincent Verheul maakte al snel gelijk. Beide teams troffen kort daarna de lat, zodat de 1-1 remise billijk was.

Ook WNC-trainer Cor Prein vond het gelijkspel rechtvaardig: "De ploegen waren gelijkwaardig. Het was een open wedstrijd. Valleivogels heeft een stugge ploeg en is met counters gevaarlijk. Maar gelukkig kwamen we na die achterstand weer snel gelijk. De beleving en drang om te winnen had WNC vanmiddag, maar we verzuimden te scoren toen er na rust door ons een tijd lang goed druk werd gezet."

"Op het eind moesten we wel oppassen dat het 1-1 bleef. Op het kunstgras in Scherpenzeel is zaterdag nog alles mogelijk." Dat vond ook WNC-aanvoerder Hendri van Dooijeweert: "Valleivogels is niet onverslaanbaar. Jammer genoeg werd onze vroege goal afgekeurd. Daarna waren we net niet scherp genoeg om te winnen. Maar de instelling was goed, al was het voetbal nog niet top. Nu moet het in de uitwedstrijd gebeuren."

Afgekeurd

Al na acht minuten scoorde WNC. Uit een corner van Bas Smulders kopte Jeffrey Weidema raak maar scheidsrechter Shona Shukrula keurde het vroege doelpunt wegens een duwfout van Weidema af. Valleivogels was soms ook dreigend en nam na 28 minuten de leiding. Een schot van Jimmy de Greef werd nog afgeweerd maar in de rebound knalde Jamal Ouassif raak: 0-1.

Uit een verre pass van Senaid Jukic diende WNC snel van repliek. Vincent Verheul schoot de bal hoog in de korte hoek: 1-1. Beide teams kwamen dichtbij een voorsprong. Wilbert Thomassen trof voor Valleivogels van dichtbij de doellat. Een prachtige vrije trap van WNC'er Bas Smulders vanaf dertig meter onderging hetzelfde lot. Dus was 1-1 de ruststand.

Sterk begin

WNC begon na rust sterk met een kopbal van Verheul en een schot van Jukic. Toch scoorde Valleivogels in de 53e minuut. Uit een vrije trap van Ouassif knalde Thijs Binnerts raak doch de treffer werd wegens buitenspel door de arbiter afgekeurd. Dus ook wat dat betreft stonden beide teams weer quitte. Het aandringen van WNC leverde nog tweemaal doelgevaar op. Bas Smulders knalde over en invaller Pascal Rinck werd onbestraft vastgehouden. In het slotkwartier raakten de krachten bij WNC allengs op.

Valleivogels kreeg weer meer spelaandeel en Jamal Ouassif miste laat nog een reële kans. Het bleef ook na bijna vier minuten blessuretijd zo 1-1.