• Negende millenniummarkt in Leerdam.
• Negende millenniummarkt in Leerdam. Foto: stock

Negende editie milleniummarkt

leerdam • Tegelijkertijd met de Leerdamse vrijmarkt op zaterdag 4 juni, organiseert Team 2015 de millenniummarkt.

Deze markt is speciaal bedoeld voor organisaties, instellingen, bedrijven en particulieren die zich inzetten voor één van de millenniumdoelen. Dus organisaties of particulieren die zich bezighouden met bijvoorbeeld het uitbannen van armoede, schoon water voor iedereen of gelijke rechten voor mannen en vrouwen, is welkom. Zij krijgen een gratis marktkraam, contactpersoon hiervoor is Erwin Donga via erwindonga@hotmail.com.

De volgende organisaties hebben zich al gemeld: Baie Dankie, Wereldwinkel, Voedselbank, Kringloop, werkgroep duurzaamheid van Kerk aan de Linge, handwerkgroep Kerk aan de Linge, Dorcas-werkgroep, IJsboerderij Middelbroeck, Boekenmarkt Leerdam, Arbeidscentrum Leerdam (ACL), Syndion, gereformeerde kerk (vrijgemaakt), Heerenlanden College en Team 2015. Team 2015 ondersteunt Leerdamse ondernemers en inwoners bij het behalen van deze millenniumdoelen. Daarvoor is onder andere het Repair Café opgezet, een millenniumkrant uitgebracht, een fairtrade Heel Leerdam Bakt gehouden en deelgenomen aan de actie Glazen huis van 3FM Serious Request. Komend jaar wordt er extra ingezet op het behalen van de titel 'Fairtrade Gemeente'.

Bezoekers van de kraam van Team 2015 kunnen samen met een fairtrade banaan en ananas op de foto. De vijf leukste of ontroerendste foto's worden beloond met een prijs. Het is de negende keer dat Team 2015 de millenniummarkt organiseert.


q www.team2015-leerdam.nl