Zomerkroegentocht weer voor de deur

leerdam • De horeca van Leerdam heeft weer een aantal aansprekende namen gestrikt voor de zomerkroegentocht die op zaterdag 28 mei plaatsvindt in het centrum. Zo staat Crazy Piano's in café Het Vennetje en heeft café Het Goeie Heertje K-Liber op het podium. Maar er is meer.

Er doen zes Leerdamse café's mee aan deze editie van de zomerkroegentocht. Zo staat in café The Old Triangle de band Midnight Temptation. De band speelt hedendaagse rockhits afgewisseld met hits uit de oude doos. In grand café M'n Moeder staat zanger Patrick met een dj. Patrick Verdriet betrekt graag het publiek in zijn optreden. Zijn avondvullend programma heeft een hoog meezinggehalte, hij wordt bijgestaan door een dj die de pauzes voor zijn rekening neemt. In eetcafé De Knijp staat de band Captain Peacock, met feestmuziek uit de jaren zeventig en tachtig. Het Fonteintje heeft de band 3ofus geregeld met een heel veelzijdig repertoire: van pop, rock, dance tot Nederlandstalige hits. In Het Vennetje staat Crazy Piano's, een feestband die garant staat voor topentertainment. Tot slot staan in café Het Goeie Heertje K-Liber en dj Nick. K-Liber is vooral bekend van zijn hit 'Viben', Deze Nederlandse groep van Antilliaanse afkomst maakt voornamelijk vrolijke muziek. Naast Viben hadden ze hits met nummers als 'Magnifico', 'Dansen' en 'Schudden met die billen'.

De zomerkroegentocht is zaterdag 28 mei van 21:00 tot 01:00 uur. Toegangsbandjes zijn verkrijgbaar in de deelnemende horecazaken en Homepart. In de voorverkoop kosten ze acht euro, aan de deur tien euro (vanaf 17:00 uur).